středa 20. ledna 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Huf vychytal druhé čisté konto. Je to výsledek celého týmu, řekl skromně

Jednadvacetiletý brankář PSG Berani Zlín Daniel Huf předvedl v televizním duelu proti plzeňským Indiánům parádní výkon. Po loňské premiéře s Kometou vychytal podruhé v extralize čisté konto a měl velkou zásluhou na překvapivé výhře 2:0 nad Západočechy. Huf kryl celkem 32 střeleckých pokusů Gulaše a spol. Blýskl se několika skvělými zákroky jako v závěru utkání, kdy vynuloval útočníka Petra Straku.

Při zdravotních problémech gólmanské jedničky Libora Kašíka se přitom až v den zápasu dopoledne Huf dozvěděl, že se postaví do brány. "Že budu chytat, jsem věděl až na rozbruslení. Šlo o to, nastavit si hlavu na samotné utkání," pověděl zlínský odchovanec ve virtuální mix zóně novinářům.

Vyhlášení útočníci Plzně v čele s kanonýrem Milanem Gulašem ani jednou nenašli recept, jak překonat nadějného mladíka na zlínském brankovišti. "Mám obrovskou radost, vážím si vychytané nuly, ale ještě více tří bodů. Jedná se o výsledek celého týmu, není to moje nula, ale týmová. Narodila se z výkonu každého jednotlivého hráče, nikdo nic nevypustil. Je pro nás důležité, že zažijeme pocit vítězství, který je pro mě osobně velmi důležitý," vykládal rodák z Přílep u Holešova.

Nadějný gólman nastoupil v extralize zatím v 28 zápasech, z toho v letošní covidové sezoně má na svém kontě ze 17 duelů pět vítězných. První čisté konto si připsal na začátku loňské sezoně na ledě Komety. "Mám to pořád v živé paměti, hodně mě to napumpovalo, co se týče sebevědomí a hodně pomohlo v další kariéře," vzpomněl si na vydařený zápas v derby s Brnem. 

Zlínští hokejisté si nečekanou výhrou za tři body nad Plzní alespoň částečně vylepšili bilanci na domácím ledě, kde jsou nejhorší z celé ligy. Na svém kontě mají teprve třetí tříbodovou výhru doma v sezoně. "Když se hraje bez diváků, tak je to celkem jedno. Nehledíme na to, jestli vyhráváme doma nebo venku, hlavní jsou tři body," uvedl mladý brankář který má ve statistikách úspěšnost 91,22%.

Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci se hrají zápasy bez přítomnosti diváků. Přesto bylo jeho jméno slyšet z prázdných ochozů, kde ho po několika úspěšných zákrocích vyvolávali ledaři a technický personál. "Chci jim moc poděkovat, mají i hrkačky. Jsou to teď největší fanoušci, osobně mě to hodně pomáhá," řekl závěrem Daniel Huf.


Brankář Daniel Huf měl velkou zásluhu, že Berani doma porazili silný tým Plzně. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY