pondělí 11. března 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Vlachova družina má v play off velké eso, Antonín Honejsek pálí jako u Verdunu

Dva zápasy, tři góly. Útočník PSG Zlín Antonín Honejsek rozjel čtvrtfinálovou sérii s Vítkovicemi ve velkém stylu. V prvním zápase pojistil výhru Beranů gólem na 3:1, v pondělní bitvě pak dvěma zásahy po exkluzivních přihrávkách Petra Čajánka a Petra Holíka zařídil těsný triumf 2:1. „Přitom nějakou extraformu necítím,“ přiznal po utkání jednadvacetiletý Antonín Honejsek.

- Ale neříkejte, že se na ledě necítíte v pohodě.
"Připadám si hrozně. Strašně rychle se unavím, asi je to tou dlouhou pauzou. Moc mi to nejezdí. Ještě že dávám góly."
 
- Byl dnešní duel v něčem odlišný od prvního vzájemného střetnutí?
"Dnes to bylo těžší, ale to jsme věděli. Jsme rádi, že nám to vyšlo a vedeme 2:0. Oba zápasy nás podržel Sedlo. Série ovšem ještě nekončí."
 
- Vítkovice hrály hodně důrazně, ale mnohdy zbytečně faulovaly, souhlasíte?
"Na poměry play off by to klidně mohlo být ostřejší. Zatím to není tak vyhrocené, aby tam byly nějaké prasárny. K play off patří, že se vzájemně snažíme rozhodit. Bavíme se s protihráči více než v základní části, nikdo z nás si nestěžuje."
 
- Nebyli docela nedisciplinovaní?
"Dostávají zbytečné fauly, pak jsou frustrovaní. Hlavně nám vyhovuje, že se zbytečně baví s rozhodčími. Myslí si, že to fauly nejsou, ale oni je dělají. Pak se nesoustředí na hru a to hrálo v obou zápasech roli. Tohle se v play off nemůže, protože stačí jedna maličkost a utkání pak prohrajete. Dostali nějaké osobní tresty, pro nás je to jenom dobře."
 
- Z tribuny to vypadalo, že máte více sil než hostující hráči.
"Myslím, že se trochu projevilo, že Vítkovice mají v nohách dlouhou sérii předkola play off. Ale poznat to bylo hlavně v prvním zápase, dneska ani tak ne, rychle jsme bruslili my i oni."
 
- Obě utkání rozhodovala dvojice Holík, Honejsek. Cítíte, že jste spolu pro soupeře hodně nebezpeční?
"Vůbec to není o nás, těch faktorů je daleko více. Hrajeme stejně jako celou sezonu jako tým. Zatím nám to tak vychází. Bavíme se o tom v kabině, chceme stavět na týmové hře. Že jsem dal dva góly, je jedno, příště je dá někdo jiný."
 
- Série se přesunuje do Vítkovic, kde je podstatně větší hřiště než ve Zlíně. Mohlo by se vám tam hrát lépe? Bruslařsky jste na tom lépe než soupeř, který má hlavně v obraně urostlé hráče.
"Vítkovice mají taky šikovné útočníky, jako jsou Szturc, Svačina a další. Ale hlavně se přestanou bavit s rozhodčími. Herní styl budou mít pořád stejný, hrají náročný hokej. Budou na nás chtít vletět, hlavně první zápas. Je tam jiné hřiště, daleko větší, kvůli tomu očekávám jiný hokej. Budou mít trošku výhodu, protože jsou na velké hřiště zvyklí. Musíme se tomu přizpůsobit. Nesmíme hrát jen do útoku, musíme se soustředit na obranu a Sedlovi pomoci."
 
- Asi by bylo ideální ve Vítkovicích sérii ukončit, že?
"Tak to neberu, soustředíme se vždycky jen na příští zápas. Tohle se snažíme dodržovat celou sezonu. Nechci říkat, pro kolik si jedeme výher. Jedeme vyhrát třetí zápas."

Antonín Honejsek se raduje z rozhodujícího gólu ve druhém, zápase čtvrtfinále s Víkovicemi
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY