pondělí 08. února 2021 | Lukáš Kapinus

Berany čeká před reprezentační pauzou utkání ve Vítkovicích

</br>Dohrávka odloženého 10. kola Tipsport extraligy čeká Berany před pětidenní reprezentační pauzou. Zlínští hokejisté se vydají na led HC Vítkovice Ridera, tedy týmu, se kterým mají letos vyrovnanou bilanci. Na domácím ledě dokázali Berani zvítězit, ve Vítkovicích se radovali domácí hokejisté. Zítřejší duel v Ostravar Aréně startuje v 17:30.


Jak jsou na tom Berani

Zlínští Berani od vítězství v Olomouci nedokázali čtyřikrát v řadě bodovat, nezaskočili Spartu, Hradec, Pardubice a naposledy ani Třinec. V tabulce jsou Berani na 13. pozici, se ztrátou sedmi bodů na předkolo play off. 

"Určitě nám bude chybět Dan Gazda, další nominace do reprezentace, to jsou pro nás velmi pozitivní ztráty. Jinak ale situaci ohledně zranění těžko predikovat. Byli jsme rádi, jak se vrátil Bedřich Köhler, v den zápasu s Třincem se mu ale vrátily potíže se zády a vypadl ze sestavy. Bojuje s tím delší dobu, byl po různých vyšetřeních. Jestli bude schopný nastoupit proti Vítkovicím je ve hvězdách. Stejně tak se v den utkání rozhodne o Danu Hufovi, drobné zranění má z Třince také Zdenda Okál," vyjádřil se k aktuálnímu stavu zraněných hlavní trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda.

Jisté je, že nenastoupí Štěpán Fryšara, který s týmem nebyl ani na ledě a od zápasu s Pardubicemi ho trápí zranění v horní části těla. Dlouhodobě jsou mimo hru také Jakub Herman a gólman Libor Kašík. Jiří Karafiát po vyloučení v Třinci nebyl dodatečně potrestán disciplinární komisí, měl by tedy pro utkání být k dispozici. 

S týmem Vítkovic mají Berani zajímavou, leč ne úplně slibnou bilanci. V 11 z posledních 15 utkání se radoval domácí tým. Tuto sezonu to platí beze zbytku, včetně přípravného Generali Cupu.  

 
Momenty z utkání proti HC Vítkovice Ridera. Foto: David Peška | Dejfoto


Z tábora soupeře

Vítkovice si po třech nezdarech s Hradcem, Třincem a Spartou napravily chutě a s čistým kontem porazily na brněnském ledě Kometu. Se ziskem 50 bodů je Ridera v tabulce na 11. příčce

Za vítkovické barvy si plní reprezentační povinnosti útočník Dominik Lakatoš. A pro zadáky žlutomodrých jedině dobře, forvard se zlínskou minulostí zažívá skvělou sezónu, je nejproduktivnějším hráčem Vítkovic a zároveň nejlepším střelcem (17+14). Další citelnou ztrátou je obránce Roman Polák, ten chybí pro svalové zranění. 


Sestavy z předchozího utkání

HC Vítkovice Ridera: Svoboda (Dolejš) - Gewiese, Galvinš, Kovář, Pyrochta, Doudera, Koch, Černý - Lakatoš, Hruška (A), Krenželok (C) - Irgl (A), Stach, Svačina - Kalus, Flick, Mallet - Dej, Mikyska, Fridrich

PSG Berani Zlín: Kořének (Huf) -  Gazda, Řezníček, Nosek (A), Novotný, Ferenc, Žižka (C), Hamrlík - Dufek, Fořt, Kubiš (A) - Svoboda, Vopelka, Okál - Šlahar, Sedláček, Sebera - Ondráček, Karafiát, Václavek

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY