neděle 14. února 2021 | Lukáš Kapinus

Návrat do zápasového tempa čeká Berany po pauze na ledě Hradce

</br>Dohrávané 16. kolo Tipsport extraligy zavede zlínské hokejisty opět na led Hradce Králové, tedy soupeře, se kterým se Berani utkali pouhých 13 dní nazpět. A také soupeře, proti kterému se v letošním ročníku zlínským vůbec nedaří. Dosavadní tři duely opanoval vždy náš soupeř. Šanci prolomit tento nezdar dostane Zlín zítra v 17:00 na ledě hradecké ČPP Arény.


Jak jsou na tom Berani

"Reprezentační pauza nám určitě přišla vhod, hráči měli dva dny volno od tréninku, přišli na jiné myšlenky, načerpali síly. Teď nás čeká navrát do reality, máme čtyři zápasy v sedmi dnech, těžké soupeře. Stav zraněných není na vyskakování, ale musíme to zvládnout, dostanou šanci mladí hráči, Dobiáš, Václavek," promluvil před utkáním s Hradcem hlavní trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda.

Pár dní pauzy od hokeje mohlo Beranům skutečně přijít vhod, jak fyzicky, tak psychicky. Zlínští hokejisté táhnou další dlouhou sérii neúspěchů, nedokázali bodovat pětkát v řadě. Proti Vítkovicím vyšli střelecky úplně naprázdno, během této série proher navíc skórovali pouze 7krát. 

"Vrací se nám Antonín Honejsek, což je výborná zpráva. Naproti tomu ale bude stále chybět Okál, Fryšara, proti Vítkovicím se zranil Pavel Sedláček, takže je to bohužel jako na houpačce. Uvidí se, jak na tom bude po návratu z Finska Dan Gazda. Do branky je připravená dvojice Huf Kořének, návrat Libora Kašíka je zatím ve hvězdách," doplnil lodivod zlínských Beranů Robert Svoboda stav na poli zraněných hráčů a možné sestavy. 

Návrat Honejska by měl pomoct především do ofenzivy. Tím spíše, že utkání na ledě Hradce bývají na góly velmi bohaté. V sedmi posledních vzájemných střetnutí Zlína a Hradce padlo 6 a více branek. A přestože kreativní centr poslední měsíc chyběl v sestavě a celkově letos odehrál jen 30 zápasů, je s 22 body nejproduktivnějším hráčem s bilancí 6+16

 
Momenty z nedávného utkání proti Mountfieldu. Foto: Stanislav Souček | Mountfield HK


Z tábora soupeře

Hradečtí Lvi se dostali před reprezentační pauzou do skvělé pohody, vyhráli 4 z 5 posledních duelů, přestože papírově se setkali se slabšími soupeři ze spodku tabulky (Vítkovice, Zlín, Olomouc, Kometa). Se ziskem 74 bodů zaujímají 6. příčku, na první trojici přitom ztrácejí pouhých 5 bodů.

„Samozřejmě bych byl rád, kdyby se zápas povedl stejně, kdybych vstřelil hattrick a tým by vyhrál. Každý zápas je ale úplně jiný. Nebudu se snažit na to myslet a budu chtít co nejvíce pomoci týmu,“ komentoval pro hradecký web utkání se Zlínem Vladimít Růžička mladší, syn hradeckého hlavního kouče. Připomněl přitom poslední duel, hraný necelé dva týdny zpátky, který hradečtí ovládli v poměru 5:2.


Sestavy z předchozího utkání

Mountfield Hradec Králové: Mazanec (Lukeš) - Blain, Čáp, Pavlík (A), Jank, Graňák, Šalda, Gaspar - Kev. Klíma, Koukal, Perret - Orsava, Růžička, Sklenář - Smoleňák (C), Cingel’, Lev - Jergl, Zachar, Pilař 

PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) -  Ferenc, Řezníček, Nosek (A), Novotný, Suhrada, Žižka (C), Hamrlík  - Dufek, Fořt, Kubiš (A) - Šlahař, Vopelka, Köhler - Ondráček, Sedláček, Sebera - Dobiáš, Karafiát, Václavek

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY