středa 24. února 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Chludil hraje v sedmnácti letech extraligu: Jsem rád za příležitost

V sestavě extraligových hokejistů PSG Berani Zlín nastoupil již ve druhém zápase teprve sedmnáctiletý Lukáš Chludil (ročník 2003). Premiéru si odbyl nadějný útočník s juniorským košíkem na tváři na ledě brněnské Komety a doma se poprvé ukázal v duelu proti třineckým Ocelářům. Možná bude kráčet ve stopách Filipa Chytila, který zažil premiéru v září 2016. Podobně jako Lukáš měl rovněž sedmnáct let a hrál první extraligový zápas proti Kometě.

„Užil jsem si to výborně, kluci mně hodně pomohli. Jsem rád za každou příležitost a chci být prospěšný hlavně pro tým,“ vykládal novinářům po prvním startu na Zimním stadionu Luďka Čajky. Benjamínek ve žlutomodrém dresu se nabitému kádru Třince s řadou hvězd vůbec nezalekl a v duelu s lídrem extraligy sváděl řadu ostrých osobních soubojů. „Je to hodně soubojové, na tom musím více zapracovat. Je to znát, ale i já se snažím hrát více do těla. V soubojích dostávám dost zabrat,“ řekl hokejový talent.

Na začátku letošní covidové sezony odehrál na zlínskou juniorku v lize akademií šest zápasů s bilancí osmi kanadských bodů za čtyři góly a stejný počet asistencí. Jak hodnotí přechod do vyšších pater seniorského hokeje? „Je to rychlejší, někdy je i méně času. Těžko se to říká, neboť jsem čtyři měsíce nehrál, ale určitě se tady hraje rychleji než v juniorce.“

Trenér Robert Svoboda povolal Chludila do tréninku mezi muže před dvěma měsíci a od té doby se připravuje s extraligovým týmem pravidelně. Po dlouhé pauze opět naskočil do zápasového vytížení. „Měli jsme s juniorkou předtím herní tréninky, ale není to jako zápas. Tady je to hodně rychlejší a člověk musí neustále makat naplno,“ uvedl vlasatý mladík. 

Zlínský mladík svým výkonem rozhodně obstál, proti Ocelářům měl vysoký icetime 10:38 minuty. V duelu s celkem ze Slezska si připsal úspěšný hit a zblokoval dvě střely soupeře. „Když Kometa na nás vletěla, tak jsem hleděl. S Třincem jsme byli vcelku vyrovnaným soupeřem a překvapilo mě, že jsme hráli vyrovnaný hokej,“ byl potěšen mládežnický reprezentant.

Co říká na výkony zlínského odchovance Lukáše Chludila asistent trenéra Martin Hamrlík? „Prožívá těžké testy. Předvádí velmi bojovné výkony a učí se hrát v seniorské extralize. Určitě se posune v kariéře zase výše.“

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY