sobota 16. března 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Bojovník Zdeněk Okál: Doma opět vyhrajeme a získáme v sérii třetí bod!

Dravý šikula Zdeněk Okál odehrál čtvrtý zápas play off s Vítkovicemi na křídle Čajánkova útoku a na ledě dostával stále více prostoru. V 8. minutě se poprvé ve čtvrtfinálové sérii trefil, když otevřel střelecký účet utkání po chytré Čajánkově přihrávce. Srdnatě bojoval až do posledního okamžiku. „Škoda, že jsme to nedotáhli do úspěšného konce, ale série se vrací zpět do Zlína. Začíná se opět od začátku, nicméně my teď máme výhodu domácího prostředí. Určitě jim doma za podpory fanoušků opět naložíme a získáme důležitý třetí bod,“ burcuje před pátým zápasem série.

Dvaadvacetiletý dravec začal vyřazovací boje play off na křídle čtvrtého útoku. Trenér Rostislav Vlach spojil dohromady před odvetným zápasem ve Vítkovicích útočné duo H + H (Honejsek a Holík) a na křídlo Čajánkova útoku postavil Zdeňka Okála. „Dozvěděl jsem se to ráno při rozbruslení před zápasem. Určitě to potěší, že si můžete zahrát vedle Čáji a Veselky. Oba jsou to kvalitní hokejisté, hrají v play off výborně. Trenér možná i vinou zranění Pavla Kubiše zamíchal se sestavou,“ pověděl Okál.

Berani přišli na vítkovickém ledě o dvě domácí výhry a Ostravané srovnali se Zlínem krok. V neděli se začíná prakticky od začátku. „Nedá se nic dělat, tady nás provázela i smůla. Při power play jsme se ubránili nevýhodě šest na čtyři. Možná při situaci šest na pět jsme měli hrát více agresivně, chodit více do těla a vyhodit puk. Jedenáct hokejistů v obranném pásmu je obrovské moře hráčů. Před závěrem jsme inkasovali vyrovnávací gól. Prodloužení je už o náhodě podobně jako trestná střílení. Ale nevěšíme hlavy, stále máme na naší straně výhodu domácího prostředí v pátém a případně sedmém zápase,“ upřesnil Zdeněk Okál.

Synovec kapitána zlínských mistrů z roku 2004 Miroslava Okála nezapře rodinnou krev Okálů. Bojovností, dravostí a zarputilostí dokáže strhnout i své spoluhráče. „V play off se hraje jiný hokej než v základní části, Je rychlejší, tvrdší, každý hraje na sto padesát procent a je to vidět. Určitě na naší hře jsou rezervy.“

Vítkovice vstřelily hodně branek z bezprostřední blízkosti před Sedláčkovým brankovištěm. Především Ondřej Roman a Vladimír Svačina hodně zlobí. „Vítkovičtí forvardi dobře cloní. Snažíme se čistit prostor před Sedlem, ale vždy se dobře postaví a poté doráží z bezprostřední blízkosti. Jsou hodně nepříjemní, musíme je eliminovat a nedávat jim volný prostor,“ uzavřel Okál.

Zdeněk Okál je častým terčem vítkovickým obránců.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY