středa 18. srpna 2021 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Tomáš Mikúš už dává góly. Je to všestranný útočník, chválí Hamrlík

Dva zápasy, dva góly. To je vizitka posily do zlínského útoku Tomáše Mikúše, který dokázal v úterním duelu s Nitrou navázat na svou trefu z Vítkovic. K tomu všemu navíc proti Nitře proměnil ještě dodatkový samostatný nájezd a zpečetil alespoň dílčí úspěch svého nového týmu.

Proti Nitře nakonec jeho gól z 5. minuty, kdy uspěl v samostatném úniku, byl jediným, který Berani dokázali vstřelit. "Těžko se zápas hodnotí. Dostali jsme na úvod dva rychlé góly, což nás zabrzdilo. Potom jsme se snažili vytvářet šance, měli jsme tlak, chtěli jsme to otočit. Jenomže jsme neproměnili šance, ze kterých jsme mohli alespoň srovnat," mrzelo osmadvacetiletého útočníka, který v sezoně 2017-2018 mimo jiné nastupoval právě i za Nitru.

Berani tak zaznamenali druhou porážku v přípravě. "Po zápase ve Vítkovicích jsme si řekli dost věcí, je to příprava, musíme dost věcí vyladit a vychytat. Víc střílet, tlačit se do zakončení," řekl Mikúš, jenž je zatím nejlepším kanonýrem týmu.

"Góly potěší, ale už bych rád v novém týmu zažil i pocit vítězství. Ve Vítkovicích jsme neudrželi vedení a teď jsme ani nevyrovnali," litoval Tomáš Mikúš.

S jeho přínosem však trenéři musí být zatím spokojeni, což potvrdil i asistent Martin Hamrlík. "Tomáš se jeví výborně, jsme mile překvapeni, jak se prezentuje. Je to všestranný útočník," pochvaloval si Hamrlík.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY