středa 01. září 2021 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Defenziva? Určitě se před startem extraligy lepší, věří obránce Gazda

Hokejisté PSG Berani Zlín ve svém předposledním přípravném duelu nenavázali na předchozí dvě vítězství s Havířovem a Vítkovicemi a prohráli na ledě brněnské Komety 1:3. V zápase s loňským čtvrtfinalistou svěřenci trenéra Roberta Svobody vedli od 7. minuty po trefě Pavla Kubiše, poté už skórovali pouze domácí.

"Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodly přesilovky a tlak z nich plynoucí. Nemohli jsme se z něj dlouho dostat," pověděl obránce Daniel Gazda směrem k tomu, že první gól soupeř vsítil krátce po skončení početní výhody a druhý přímo v ní.

Jinak ale kvitoval zlepšenou defenzivní hru Beranů. "Ta se podle mne zlepšila. Do posledního přípravného zápasu je ještě určitý čas zapracovat na věcech, které bychom chtěli zlepšit. Obraz hry už by se měl blížit tomu, kterým se chceme prezentovat, ale například já osobně se ještě úplně stoprocentně na ledě necítím," řekl čtyřiadvacetiletý bek, jehož tým nemusí na odvetu čekat dlouho: Brno ve čtvrtek dorazí do Zlína, generálka na extraligu začíná v 17 hodin.

Soutěž naostro startuje v pátek 10. září domácím duelem s Litvínovem. "Začínáme doma. Snad po dlouhé době, kdy mohou fanoušci na extraligu, bude skvělá atmosféra. A s výhrou by to bylo úplně super," přeje si Gazda.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY