pondělí 13. září 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce Peter Trška: Šanci na srovnání jsem dával třicet procent

Během úvodních dvou utkání extraligových hokejistů PSG Berani Zlín dostal největší prostor na ledě slovenský obránce Peter Trška. Odchovanec hokeje v Dubnici nad Váhom při zápase v Brně vstřelil v 57. minutě premiérový gól ve zlínském dresu a měl velkou zásluhu, že Zlín přivezl z ledu favorizované Komety cenný bodový zisk. Letní posila defenzivních řad Beranů se ukazuje na začátku sezony ve velmi dobré formě.

Devětadvacetiletý rodák z Iľavy odehrál v české extralize šest sezon za týmy Mladé Boleslavi, Komety Brno a Vítkovic. Ta poslední mu příliš nevyšla, o to větší cítí motivaci ukázat se v dobrém světle ve Zlíně. Trška v létě změnil dres a zamířil blíže ke svému domovu. V přípravě se mu dařilo, stal se nejlepším nahrávačem a na ledě dostal od trenérské dvojice Robert Svoboda, Martin Hamrlík pořádnou porci důvěry. V prvním kole si zapsal proti Litvínovu vysoký icetime pobytu na ledě přes 29 minut, na Kometě hrál 27 minut. „V létě jsme hodně trénovali, sil máme na začátku sezony hodně. Zatím je to fajn,“ řekl Peter Trška. 

Góly začaly v moravském derby padat až v samotném závěru. Skvělí gólmani drželi čisté konto až do 55. minuty. Nejdříve Kometa dvěma slepenými góly během 46 vteřin získala slibný náskok. Zlín však nesložil zbraně, bojoval a dokázal před koncem základní hrací doby vyrovnat. „Zápas měl nasazení z obou stran. Poté jsme dostali laciný gól, a na to přišel další inkasovaný gól. Ale dokázali jsme se postavit na nohy, dali jsme na 1:2 a za další dvě minuty jsme srovnali,“ pověděl Trška v útrobách brněnské arény.

Právě slovenský bek zavelel v čase 56:47 minuty k závěrečnému dramatu. Krajan Marcel Haščák mu namazal kotouč na modrou čáru a Trška se trefil náramně nad lapačku gólmana Mateje Tomka do horního růžku. „Vyšlo to skvěle, vystřelil jsem a byl z toho gól. Zkrátka super,“ popsal premiérovou trefu v dresu Zlína. Trenéři si poté vzali oddechový čas a za 20 vteřin bylo vyrovnáno. „Trenéři nám řekli, jak to máme hrát. Mělo se vyhrát buly a já měl vystřelit. Nakonec to bylo jinak, ale hlavně že padl vyrovnávací gól. Upřímně, za stavu 0:2 jsem tomu dával šanci tak třicet procent a nakonec to klaplo a byl z toho bod,“ uvedl autor 24 extraligových tref.

Berani byli v prodloužení blíže k bonusovému bodu. Nakonec vše rozsekl 29 vteřin před závěrečnou sirénou brněnský bek Marek Ďaloga. „Samozřejmě to mrzí, dotáhli jsme zápas na 2:2, bod navíc jsme si zasloužili,“ podotkl řízný obránce.

Zlínští hokejisté mají před sebou sérii tří utkání na domácím ledě. Postupně přivítají České Budějovice, Vítkovice a Hradec Králové. „Bod z Brna je pro nás fajn. Dokázali jsme, že jsme silní a můžeme jít do dalších soubojů s čistou hlavou. Čeká nás série tří domácích utkání a věřím, že budeme úspěšní,“ uzavřel Peter Trška

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY