sobota 11. září 2021 | Vojtěch Gargulák

Porážka mrzí, byli jsme vyrovnaným soupeřem, říká Lukáš Vopelka

První utkání nové extraligové sezóny Beranům nevyšlo, proti Litvínovu na domácí půdě výsledkově tahali za kratší konec a prohráli 2:4. Další šanci získat první letošní body budou mít už v neděli na půdě brněnské Komety.

Začátek utkání nabídl dynamickou podívanou plnou šancí, ty své však v první třetině využili pouze hosté, kteří díky dvěma brankám v přesilovkách odskočili do dvoubrankového vedení. „V úvodu zápasu jsme měli víc ze hry, první dva góly nás ale srazily, a to nakonec rozhodlo,“ hodnotil výsledek jeden ze dvou střelců Zlína Lukáš Vopelka. 

Jedním z faktorů neúspěchu byla také brzká odstoupení obou členů první obranné řady Ondřeje Němce a Jiřího Suhrady. To se projevilo zejména v přesilový hrách, ve kterých se žlutomodrým nedařilo dostat soupeře pod tlak, a naopak sami v jedné z nich gólem Petra Straky inkasovali. „Přesilovky nějakým způsobem trénujeme a když vypadnou dva hráči, tak je to nepříjemné. Ale na to to nemůžeme svádět, my musíme hlavně víc střílet, to nám dnes chybělo,“ upřesňuje problém Vopelka. 


 Porážka navíc mrzí o to víc, že body proti Litvínovu rozhodně visely ve vzduchu. „Mají šikovné hráče, jsou silní na puku, ale myslím si, že jsme jim byli vyrovnaným soupeřem,“ říká pětadvacetiletý útočník. 

Ten se zapsal také do listiny střelců, v úvodu třetí třetiny snižoval na rozdíl jediného gólu a dal tak Beranům naději. „Věřili jsme, že můžeme utkání zvrátit. Ve třetí třetině byla nálada na střídačce opravdu silná, fanoušci nás hnali, byli jsme odhodlaní a šli si za tím. Bohužel jsme pak dostali čtvrtý gól a bylo hotovo,“ lituje nejlepší zlínský střelec minulé sezóny.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY