pátek 17. září 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tomáš Mikúš: Musíme odevzdat maximum a začít od maličkostí

Čtvrtý zápas, čtvrtá porážka. Hokejisté PSG Berani Zlín vstup do letošní extraligové sezony nezvládli a po prohře 3:6 s Vítkovicemi mají o čem přemýšlet. „Chtěli jsme start do sezony zvládnout, ale nepodařilo se nám to,“ smutní útočník Tomáš Mikúš, který byl vyhlášen nejlepším hráčem poraženého týmu. V utkání si připsal tři body do produktivity za gól a dvě nahrávky.

Trenér Martin Hamrlík říkal, že na vás už teď leží psychická deka, vidíte to stejně?
Po čtyřech odehraných zápasech máme jeden bod a hlavně v těch prvních třech jsme odvedli dobrý týmový výkon a vždy sahali po bodech. Ale máme jen jeden, což je dost frustrující.

Čím to, že dneska to bylo herně tak špatné?
Zradilo nás to, že jsme vždycky dotahovali, podařilo se nám po třech gólech vždy vyrovnat a potom jsme v dalším střídání dostali gól. Už jsme si mysleli, že se nadechujeme, ale srazilo nás to dolů. Myslím, že to rozhodlo.

Rozhodují utkání individuální chyby?
Nehodnotil bych to jako individuální chyby, hokej je týmový sport. Všichni táhneme za jeden provaz a chceme vyhrát. Je jedno, kdo udělá chybu, hrajeme, vyhráváme i prohráváme jako tým.

Aspoň přesilovky vám dnes vyšly, že?
První tři zápasy jsme z nich měli nulu a říkali jsme si, že kdyby se nám podařilo dát aspoň jeden gól, brali bychom body. Dnes se paradoxně podařily tři branky, ale nevyhráli jsme.

Bavili jste se, že je potřeba zvládnout start do sezony v domácím prostředí?
Není to jednoduchá situace, když začínáte doma a prohráváte. O to je to horší, ale jak jsme poztráceli body doma, můžeme vyhrát venku.

Jsou hodně znát absence v sestavě?
Když v jakémkoliv týmu vypadnou čtyři důležití hráči, je to cítit. Ale my ostatní musíme odevzdat maximum a snažit se vyhrát každý souboj. Musíme začít od maličkostí a pak by větší věci měly přijít.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY