neděle 19. září 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Gólman Libor Kašík: Věřím, že se to zlomí a vítězství brzy urveme

Byl v ohni střel a řadou parádních zákroků držel naděje Beranů na bodový zisk. Ani výtečný výkon brankáře Libora Kašíka však hokejistům PSG Berani Zlín v utkání s Hradcem Králové nestačil na více než jeden bod za porážku 2:3 po samostatných nájezdech. „Je to pro nás těžké. Jsem rád za diváky, kteří nám fandí. Podporují nás, i když se zápas nevyvíjí dobře. Věřím, že se to zlomí a vítězství brzy urveme,“ řekl Kašík.

Šlo na vás celkem 47 střel a devět nájezdů. Jak jste si zachytal?
Zachytal jsem si, ale musím říct, že z naší strany to bylo mnohem lepší než předchozí zápas s Vítkovicemi. Nenechávali jsme tak obrovské díry a hráli jsme lépe z obrany. Kluci mi pomáhali v předbrankovém prostoru. Jsem vděčný, že jsme urvali aspoň bod.

Takže to nebyly tak těžké střely jako v úterý proti Vítkovicím?
Každá střela je nebezpečná, žádnou nechci podceňovat. Moje práce je chytat puky a jsem nesmírně šťastný, že jsme z takového zápasu vybojovali bod. Přece jen Hradec má nesmírnou sílu. Jdu zápas od zápasu. A musím přiznat, že po Vítkovicích mi nebylo úplně dobře, když jsem si projížděl gólové situace. Nenašel jsem moc chyb z mé strany, ale i tak to gólmana tíží. Jsem rád, že jsem dostal znovu šanci a že mám důvěru. Škoda, že to nevyšlo na nájezdy.

Chytil jste sedm z devíti nájezdů, ale nemáte bonusový bod. To naštve, že?
Těžko říct. Vztekal jsem se při prvním nájezdu, z něhož jsem dostal hned po dvaceti vteřinách gól. Vztekal jsem se sám na sebe, protože na tréninku je strašně moc trénuji a chytím třeba deset, patnáct nájezdů. Pak přijde zápas a úplně (Jergl) mě vyškolí. Byl jsem na sebe nazlobený. Všechno jde chytit, všechno jde pustit.

Neproměnili jste v nájezdech čtyři mečboly. Tlačil jste puk do brány?
Modlil jsem, ať už tam něco propadne, ale tak to někdy jde. Nejvíce jsem se soustředil, abych toho co nejvíce pochytal a klukům dal co největší polštář. Bohužel to nevyšlo.

Pořád jako poslední tým v soutěži stále čekáte na první triumf v sezoně.
Pro mě je to velice těžké. Nejen pro mě, pro celou kabinu. Jsem rád za diváky, kteří nám fandí. Podporují nás, i když se zápas nevyvíjí dobře. Věřím, že se to zlomí a vítězství brzy urveme.

Příliš fanoušků zatím nechodí, mrzí vás to?
Pořád je taková situace, jaká je. Jestli musíte podstoupit testy, nebo očkování, tak se ani nedivím, že nepřijdou lidi. Jsem rád za ty, kteří přijdou, opravdu moc děkuji a za obrovskou podporu také.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY