úterý 28. září 2021 | Zlin Press - Jakub Kudláč

I přes nezdary panuje v kabině bojovný duch, pochvaluje si Radek Veselý

Poprvé v sezoně extraligoví hokejisté PSG Berani Zlín nedokázali bodovat na kluzišti soupeře, když v Olomouci prohráli poměrem 2:4. Zlínu k první tříbodové výhře v sezoně nepomohla ani rezignace trenéra Roberta Svobody, útočník Radek Veselý si však pochvaluje, že v kabině panuje bojovný duch.

"Jeli jsme sem s tím, že chceme vyhrát, v kabině panuje bojovný duch. Bohužel tentokrát to body nepřineslo," mrzelo Veselého. Zlín přitom odehrál dobrou první třetinu. V té sice již po 22 vteřinách prohrával, nakonec se šlo ale do kabin za stavu 1:1 a i výkon Beranů byl slušný.

"První třetinu jsme určitě měli místy i více ze hry. Byla škoda, že jsme dostali hned zkraje gól a nevyužili více našich šancí. Ve druhé části Olomouc uskočila a už to bylo těžké," připomněl pětadvacetiletý forvard, že o druhé přestávce už svítilo na ukazateli skóre 3:1 pro Hanáky. "Máme problém v koncovce, dáváme málo gólů. Dá se vyhrát na dvě branky, ale těžko," dodal.

Berani mají nyní pět dnů čas se připravit na další duel, který hrají až v neděli 3. října v Třinci. "Něco jsme si k zápasu řekli hned po zápase, ale teď na to bude čas. Koukneme na video a uvidíme. Není prostor být psychicky dole," pověděl Veselý. Po svém příchodu dostává na ledě celkem hodně prostoru, v průměru každý zápas odehraje okolo sedmnácti minut.

"Snažím se týmu a vedení vracet důvěru, prostor mám velký. Doufám, že se mi to povede. Uvidíme za čtrnáct dnů," řekl Veselý vzhledem k tomu, že je ve Zlíně zatím na měsíčním hostování.

Alespoň malá věc však může Berany po úterním duelu těšit. A ta, že se stali prvním týmem v letošní extraligové sezoně, který nedovolil hvězdnému Davidu Krejčímu skórovat. "On je hráč světového kalibru, každým zápasem to dokazuje. Je těžké proti němu hrát, zároveň je ale skvělé se na něj dívat," zakončil Radek Veselý.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY