neděle 03. října 2021 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Na bod jsme měli, snažíme se dělat maximum, říká Ondřej Němec

Po nešťastném zranění hned v úvodním duelu sezony upadl na marodku a vrátil se až v desátém zápase. Ani návrat zkušeného obránce Ondřeje Němce ale nepomohl hokejistům PSG Berani Zlín k bodovému zisku na ledě lídra tabulky z Třince, tuhý boj nakonec ovládli Oceláři poměrem 2:1.

Přitom vstup do utkání Beranům vyšel. Nejprve ubránili dvě oslabení a následně v 17. minutě zásluhou Zdeňka Okála šli do vedení. „Respektujeme sílu soupeře, ale měli jsme dobrý vstup do zápasu, díky bojovnosti a nasazení jsme se dostali do vedení. Alespoň na bod jsme rozhodně měli,“ byl si jistý Ondřej Němec.

Berani se v závěru ještě tlačili za vyrovnáním, na něj ale nedosáhli.
„Ke konci už jsme se těžko dostávali do šancí. Na jeden gól se bohužel málo kdy vyhrává, tak to je,“ pokračoval mistr světa z roku 2010.
 
Zlín je tak nadále na posledním místě tabulky, dle Němce však není prostor na paniku.
„Nechceme si to připouštět. Ano, začátek sezony není ideální. Všichni, co jsme tady, se snažíme udělat maximum a věříme, že body odněkud přijdou,“ sdělil sedmatřicetiletý zadák, který naskočil do extraligového tempa po třech týdnech.

„Je na mě vidět výpadek, dvacet dní jsem nebyl na ledě. Ještě chvíli bude trvat, než se do toho úplně dostanu,“ řekl Němec. Extraliga pokračuje již v úterý, Zlín zamíří na východ Čech k duelu s týmem HC Dynamo Pardubice.

„Máme na čem pracovat, není čas příliš přemýšlet o naší situaci. Musíme to vyhnat z hlavy, v pondělí zregenerovat a další den jdeme zase na věc,“ zakončil Ondřej Němec.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY