pátek 05. listopadu 2021 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Je to těžké, opakoval v Karlových Varech po další prohře Daniel Gazda

Ani příjezd o den dřív nepomohl hokejistům PSG Berani Zlín vybojovat na ledě Karlových Varů v duelu 22. extraligového kola body. Na západě Čech se Moravané vzepřeli až ve třetí části, snížení na 1:3 už ale bylo zanedbatelné. "Je to těžké," zopakoval v rozhovoru několikrát obránce Daniel Gazda.

"Je to pořád stejné, máme velký problém dát gól. Navíc v první třetině blbé střídání, dostaneme z toho gól a je to," připomenul Gazda situaci z 5. minuty, po které šel soupeř do vedení. "Při momentální formě dostat hned zkraje branku je těžké," dodal.

Po dvou třetinách byl stav 3:0, Zlín už se zmohl jen na kosmetickou úpravu konečného skóre 4:1 přesnou trefou Jakuba Ference. "V naší situaci je složité, aby někdo vzal hru na sebe a něco vymyslel, když hrajeme o udržení. Měli jsme skvělý vstup do třetí třetiny, ale až za stavu 3:0. I já jsem jel sám na branku, mohl jsem dát gól a zase nic," smutnil čtyřiadvacetiletý obránce.

Dalším problémem Beranů byl počet vyloučení 6:2 v jejich prospěch. "Je pak těžké se dostat do nějakého souvislého tlaku, dáváme soupeři náboj. Oproti tomu my přesilovku nevyužijeme," mrzelo zlínského odchovance, kterého současná situace viditelně trápí. "Snažím se hrát nějak poctivě pro tým, ale je to těžké," poněkolikáté zopakoval Daniel Gazda.