čtvrtek 25. listopadu 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Střelec vítězného gólu Flynn: Během pauzy jsme si vyjasnili systém hry

Hned v první minutě prodloužení převzal dlouhý pas od Ondřeje Němce, natlačil se před Marka Mazance a puk procedil skrz jeho betony. Díky brance útočníka Oscara Flynna Berani skolili lídra z Třince 2:1 a získali velmi důležité dva body. „Během reprezentační pauzy jsme si vyjasnili systém hry. Byly v tom zmatky, teď ale každý ví, jak má hrát,“ řekl Flynn.

Jak se zrodila vítězná akce?
Zápas byl vyrovnaný a věděli jsme, že Třinci se trochu klepou kolena, nebyla to jejich hra a neurčovali tempo. Všimli jsme si, že mají na ledě tři útočníky. Potom už to vyplynulo ze hry, že si na mě jejich hráč špatně najel a já dostal krásnou přihrávku od Němy. Pak jsem jen zavřel oči a naštěstí se puk brankáři odrazil mezi nohama do sítě.

V závěru základní hrací doby vás ale soupeř přetlačil, neměli jste strach o výsledek?
Mají zkušené mužstvo, hrají spolu dlouho a ukázali svoji sílu. Naštěstí se nedostali do žádné větší šance, a když už něco měli, tak to pochytal Kaša.

Ukázali jste dnes větší srdce než hosté?
Oni jsou první, my zase na chvostu tabulky. Nepadaly nám do brány krásné góly, musíme proto hrát špinavý hokej a doufat, že pak nějaký hezký gól přijde.

Minule jste doma porazili Olomouc, teď Třinec. Čím to je, že se vaše hra tak zvedla?
Během reprezentační přestávky jsme hodně pracovali, od kondičního trenéra, kterého máme po ruce, až po trenéry. Práce to byla hodně tvrdá a zpětná vazba je teď vidět. Jsem za to rád.

Najednou už fyzicky neodpadáte, že?
Myslím, že je to dobré. Vzestup kondice je znatelný.

A odměnou je vám pět bodů proti dvěma silným soupeřům.
Dali jsme si nějaké cíle a podle nich jdeme. Zatím nám to klape, aspoň tedy ty krátkodobé. Uvidíme, jak to bude dál. Do každého zápasu půjdeme naplno.

Příště už to však bude bez fanoušků. Mrzí vás to hodně?
Bude to zvláštní, zase po nějaké době hrát bez lidí. Ale musíme to brát tak, jak to je. Nesmíme se na to vymlouvat, každý to bude mít stejné.

Jak vidíte vaši naději na záchranu?
Furt je to v našich rukách. Když budeme bodovat, pracovat tak jak teď, hrát naši hru a nebudeme se babrat v tom, co neumíme, budeme úspěšní. Během reprezentační pauzy jsme si vyjasnili systém hry. Byly v tom zmatky, teď ale každý ví, jak má hrát.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY