úterý 26. března 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Kouzelník Petr Leška: Kdy jsem dal podobný gól? Možná někdy ve Varech nebo v přáteláku

Gólem a nahrávkou řídil centr Petr Leška triumf Beranů v úterním duelu s Třincem (3:1). A jeho branka byla famózní podívanou: Leška udělal za brankou Petra Hamerlíka dvě rychlé otočky a pak jej překonal rychlým vyjetím k levé tyčce a forhendovou střelou. „Kdy jsem dal podobný gól? To už je hodně dávno. Možná v Karlových Varech nebo někdy v přáteláku,“ usmíval se zlínský centr.

- Jak vás napadlo pokusit se o vaši pověstnou fintu zrovna v tak důležitém střetnutí?
"Zkusil jsem udělat první otočku. Brankář se přesunul k tyčce a čekal, že mu vyjedu do bekhendu. Tak jsem to zkusil na druhou stranu a vyšlo to."

- Uklidní vás první bod v semifinálové sérii?
"Doufám, že ano. Úvodní utkání je pokaždé důležité, tím spíš, když hrajeme doma. Ale je to jenom první vítězství, druhý zápas musíme taky zvládnout. Nebyl to od nás nejlepší výkon, ale je dobře, že i když hrajeme blbě, jsme schopní vyhrát. Na středu se musíme lépe připravit a jít do zápasu v lepší formě."

- Byl to jiný duel než předchozích šest utkání s Vítkovicemi?
"Víme, že Třinec má výborné útočníky a silné čtyři pětky. Vítkovice spíše spoléhaly na jednu lajnu." 

- Vaší útočné formaci to ve čtvrtfinále moc nešlo, dnes jste ale zařídili všechny tři branky. Je to pro vás povzbuzení?
"Je pravda, že proti Vítkovicím se nám moc nedařilo. Dnes jsme měli i štěstí, za což jsme samozřejmě rádi. Ale v play off se nepočítají góly a nahrávky, jde jen o výhru. A tu dnes máme. Navíc se ukázalo, že naší velkou výhodou je vyrovnaný tým, všechny lajny mohou utkání rozhodnout."

- Doma jste ve vyřazovací části zatím uspěli ve všech čtyřech případech, čím to je?
"Hraje se nám tady dobře, lidé jsou fantastičtí a musíme jim za to poděkovat. Táhnou nás za vítězstvím. Vždy jsme byli tým, který spoléhal na domácí prostředí."

- A taky vám pomáhá spolehlivý gólman Jakub Sedláček, že?
"To je v play off základ. Když chytá brankář tak perfektně jako Sedlo, obranná hra týmu hned vypadá jinak. Je to super, snad mu to vydrží."

- Během zápasu stáhl kouč Rostislav Vlach sestavu na tři pětky, prospělo to?
"Je možné, že jsme se díky tomu dostali do tempa. Moc se nám nedařilo, trenér s tím musel něco udělat. Tenhle tah mu vyšel, výkon mužstva se pak zlepšil. Doufám, že už se nám rozjely nohy a zítra to půjde hned od začátku. Sám jsem zvědavý, jestli druhé utkání začneme na tři lajny nebo normálně na čtyři."

Centr první řady PSG Zlín Petr Leška
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY