středa 27. března 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce Radim Tesařík: Musíme porážku dostat rychle z hlavy. Stav 1:1 není žádná hrůza

Byl to zápas, na který je třeba rychle zapomenout. Hokejisté PSG Zlín druhý domácí duel semifinále s Třincem nezvládli a podlehl soupeři 2:6. „Teď jedeme do Třince, musíme tam vyhrát alespoň jedno utkání,“ doufá obránce Radim Tesařík.

- Čím to bylo, že vám dnešní zápas tak nevyšel?
"Třinec na nás byl výborně připravený, od začátku na nás vletěli. Využili šance, které jim tam v prvním zápase nespadly. Ale pomohli jsmej im našim výkonem, který nebyl dobrý."

- Defenzivních chyb bylo až nečekaně mnoho, ne?
"Musíme se toho vyvarovat. I mně to v přesilovce na začátku dvakrát uskočilo, hodně mě to mrzelo. Zápas jsme si představovali úplně jinak."

- Není lepší prohrát takto vysoko než třeba padnout v prodloužení?
"Možná ano, jinak by nás to naštvalo ještě víc. Škoda, doma se nám daří, chtěli jsme zase uspět."

- Vypadalo to, že Třinec je na vaši hru výborně připravený.
"Parádně bruslili a napadali. Z naší strany to bylo těžkopádné. Když se dostali do vedení, byli v laufu a my v křeči. Pak už se těžko hraje."

- Co znamená porážka pro vývoj série?
"Musíme to dostat z hlavy. Stav je 1:1, jedeme ven. Není to žádná hrůza, venku potřebujeme jednou zvítězit. Stejně tak, jak dneska Třinec lehce vyhrál, můžeme my překvapit venku."

- Nezanechá dnešek stopy na brankáři Jakubovi Sedláčkovi?
"Myslím, že ne. Za žádný inkasovaný gól nemohl, vůbec jsme mu nepomohli. V Třinci musíme hrát úplně jinak, hlavně zlepšit nasazení a mít čistou hlavu. Stejně jako s Vítkovicemi nesmíme být vylučovaní a hrát vzadu zodpovědně."

Radim Tesařík
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY