úterý 08. března 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Loučící se Ondřej Němec: Klobouk dolů před fanoušky. Fandili nám, i když jsme byli poslední

S nejvyšší soutěží se loučili porážkou s Pardubicemi bez vstřeleného gólu, ale za potlesku fanoušků. Ti na hokejisty PSG Berani Zlín nezanevřeli. “Klobouk dolů před lidma, kteří sem celý rok chodili a fandili,” vzkázal obránce Ondřej Němec.

Po zápase bylo vidět, že porážka vás hodně vzala…

Je mi skoro 38 let, jsem na konci kariéry a nikdy jsem tohle nezažil. Poslední dvě sezony pro mě byly strašně těžké. Potkal jsem se tady se skvělýma klukama, ale bohužel jsme asi byli nejslabší tým a spadli jsme. Zlín teď musí udělat restart.

A co vy? Budete u toho?

Nevím, jestli budu pokračovat. Řekl jsem to i klukům v kabině, že jim příští rok nepomůžu a požádám vedení klubu o ukončení kontraktu. Čeká mě pár bezesných nocí a budu přemýšlet, jestli ještě budu hrát hokej. Musím v sobě najít oheň a to, zda ještě chci se zvednout a jít bojovat. Dám si pár dnů klid, vypnu, odjedu na chalupu do Velkých Karlovic a budu přemýšlet, jestli pokračovat.

Je to o psychice, nebo I zdraví?

Fyzicky jsem se cítil dobře. Pořád věřím, že týmu, kde budu, mám co dát. Letos jsem se v létě cítil famózně, odtrénoval jsem celou přípravu, ale v prvním kole jsem se v sedmé minutě zranil. Zase jsem se do toho musel znova dostávat. Uvidíme, jak to teď bude.

Kdy jste začal tušit, že to letos Beranům nevyjde?

Dole jsme byli celou sezonu. A když už jsme se po Vánocích dostali nahoru a dotáhli se na Kladno na tři body, tak jsme věřili, že to dokážeme zlomit aspoň k baráži. Ale zase přišla špatná série. Neměli jsme tak vyrovnané výsledky na to, abychom si zasloužili zůstat v extralize.

Co říkáte na podporu příznivců, kteří dnes celý zápas fandili?

Klobouk dolů před lidmi, kteří si koupili permanentky a platili lístky. I když jsme byli poslední, chodili a fandili. Tři a půl tisíce na poslední zápas, úžasné. Strašně jim děkuju za to, jak se k tomu postavili. Pořád s týmem žili a snažili se fandit. Obrovské díky.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY