úterý 19. dubna 2022 | Vojtěch Jurák

Mladí brankáři pilovali své dovednosti na jednodenním kempu

Třináct gólmanů žákovského věku ze sedmi klubů se v sobotu 16. dubna sešlo na Zimním stadionu Luďka Čajky. Mladí hokejisté během dne společně trénovali na ledě i v tělocvičně a pod vedením trenérů Petra Tučka, Luboše Horčičky a juniorů Tobiáše Synka a Tomáše Málka procvičovali různé prvky brankářského řemesla.

Formát kempu vycházel z již dříve vyzkoušeného a osvědčeného modelu – mladí hokejisté se potkali brzy dopoledne na stadionu a během dne společně absolvovali dvě tréninkové jednotky na ledě a jednu v tělocvičně.

Dopolední led byl zaměřený především na techniku bruslení a brankářské pohybové prvky. Účastníci si jednotlivá cvičení zkoušeli ve skupinách pod dohledem trenérů nebo juniorů. Po obědě program pokračoval v tělocvičně aktivitami zaměřenými na postřeh či procvičování reakce a nakonec se mladí gólmani vrátili zpět na led na sérii střeleckých cvičení, s jejichž realizací pomohlo také několik hokejistů z dorostu a žáků.

„Brankářského kempu jsem se zúčastnil už poněkolikáté. Tréninky tady jsou sice těžké, ale zase ti hodně dají, takže je hodnotím pozitivně,“ řekl po skončení akce Filip Vymyslický, který chytá ve Zlíně za ročník 2009. Jedním z mimozlínských účastníků byl mladý brankář Patrik z Uherského Ostrohu. „Nejvíc se mi líbilo cvičení s pukama vzadu na brance. Bylo to tady strašně pěkné,“ usmíval se v šatně po skončení kempu.

Brankářské kempy jsou jedním z mládežnických programů, které klub pořádá nad rámec své standardní činnosti. Bývají otevřené pro zájemce ze Zlína i jiných klubů a konají se několikrát do roka. Více o brankářských kempech čtěte zde.

Fotogalerie