středa 04. května 2022 | Redakce

VIDEO: Těším se na fanoušky, chceme hrát pěkný hokej, říká útočník Denis Kindl

Sezóna pro něj skončila teprve nedávno, v dresu mateřského Šumperku totiž musel hájit prvoligovou příslušnost Draků v baráži proti Táboru. Povedlo se. Nyní už se ale útočník Denis Kindl soustředí na novou výzvu. V dresu Beranů by se od nadcházejícího ročníku Chance ligy chtěl pohybovat na opačném konci tabulky než doposud a pomoci tak vrátit hokej v Baťově městě mezi tuzemskou elitu.

První námluvy s Berany proběhly už během dubna, kdy Kindl společně se svými šumperskými spoluhráči ještě bojoval v baráži o udržení v Chance lize. „Měli jsme se Šumperkem dlouhou sezónu. Během baráží jsem už byl v kontaktu se Zlínem a jsem rád, že jsme se nakonec domluvili,“ říká čtvrtý nejproduktivnější hráč uplynulé sezóny Chance ligy.

Těžké souboje o prvoligovou záchranu Draci nakonec zvládli, po vítězství 4:1 na zápasy v sérii s Ústní nad Labem si stejným poměrem poradili i s vyzyvatelem ze druhé ligy z Tábora, a i v příští sezóně si zahrají Chance ligu. Už ovšem bez jednoho ze svých ofenzivních lídrů, Denis Kindl totiž našel nové útočiště ve Zlíně a do Šumperka tak bude jezdit v roli soupeře. „Bude to speciální, ale takový je hokejový život a já už se těším na sezónu ve Zlíně,“ říká šumperský exkapitán.

Je si přitom vědom jasného cíle, který si Berani do nadcházejícího ročníku dávají. „Jsou tady jiné ambice než v Šumperku. Hlavním cílem je vrátit se do extraligy, právě to mě nejvíc zaujalo, beru to jako výzvu. Věřím, že sezóna bude dlouhá a úspěšná,“ nezastírá devětadvacetiletý forvard.

Zlínské prostředí mu navíc není neznámé, na Zimním stadionu Luďka Čajky odehrál hned několik ze svých celkových více než dvou stovek extraligových utkání. „S Třincem jsem tu odehrál předkolo play-off, několikrát jsem tu hrál i s Plzní. Zlín potkávám celý život, spoustu vzpomínek z místního stadionu mám ještě když jsme sem jezdili se Šumperskou mládeží,“ vzpomíná bývalý mládežnický reprezentant.

Další starty na zlínském ledě teď přidá v dresu domácího mužstva. „Těším se na fanoušky, věřím, že budeme hrát pěkný hokej a pohybovat se v popředí tabulky. Samozřejmě, když bude sezóna úspěšná, tak se těším na její vrcholy – na play-off a případnou baráž,“ doplňuje nová posila Beranů.