neděle 08. května 2022 | Redakce

VIDEO: Nabídka ze Zlína dávala největší smysl, říká urostlý bek Jakub Husa

Rodák z Čáslavi Jakub Husa je pořádný kus chlapa. Zlínskou obranu posílil téměř dvoumetrový a stokilový pořízek. Respekt soupeřů nepoutá pouze tělesnými proporcemi, ale i svou nespornou výkonností. V předminulé sezoně se stal nejproduktivnějším obráncem Chance ligy a ve čtyřiadvaceti letech má nejlepší hokejové sezony ještě před sebou.

Husa se hlásil ve Zlíně druhý květnový den při zahájení suché přípravy na novou sezonu. „První dojmy jsou skvělé. Představil jsem se v kabině, všichni jsou naprosto v pohodě. Věřím, že my, noví příchozí hráči v sezoně dobře zapadneme do týmu a budeme bojovat jeden za druhého,“ říká úvodem rozhovoru bek, který hokejově vyrůstal v Kolíně a v Liberci vybojoval dorostenecký titul.

Už v juniorském věku se pravidelně objevoval na soupisce Benátek nad Jizerou, kde strávil necelé tři ročníky. Následně odešel do Prostějova, aby jednoletou a úspěšnou zastávku v Kolíně vyměnil za působení během loňské sezony v Porubě. Jak proběhl přesun do Zlína? „Po sezoně mně zavolali pánové Kotásek, Vlach a projevili o mě zájem. Řekli mi vidinu a nastínili příští měsíce v nejbližší budoucnosti.Zaujalo mě to. Z nabídek co jsem měl, tahle dávala největší smysl. A teď jsem ve Zlíně, což mě těší,“ vysvětluje sympatický vousáč.

Husa přichází do týmu, který si po dlouhých dvaačtyřiceti letech zahraje po sestupu první ligu. „Máme jasný cíl, a to postup zpátky do extraligy. Zkrátka vrátit Zlín tam, kam bezesporu patří. Všichni to máme v hlavách a uděláme vše, aby se to stalo, co nejdříve skutečností,“ burcuje k rychlému návratu mezi elitu.

Loňskou sezonu strávil v Porubě, která však zůstala hodně za očekáváním. Play off týmu uteklo a nakonec hokejisté Toraxu skončili po základní části až na dvanáctém místě. „Sezona byla nevydařená, protože cíle jsme nesplnili. Musím to rychle hodit za hlavu. Ve Zlíně máme jasný daný cíl a udělám vše, aby se splnil,“ říká obránce, který má na svém kontě za liberecké Bílé Tygry i dva starty v extralize.

V nadcházející sezoně oblékne zlínský dres a bude nastupovat k domácím zápasů na Zimním stadionu Luďka Čajky. „Hodně se těším na fanoušky a domácí publikum. Doufám, že nás fandové budou podporovat a udělají bouřlivou atmosféru. Těším se na derby se Vsetínem a moravskými týmy jako jsou Přerov nebo Prostějov,“ uzavírá premiérové povídání v Baťově městě Jakub Husa.