sobota 14. května 2022 | Redakce

VIDEO: Role střelce a produktivního útočníka se nezříkám, říká Petr Mrázek

Útočnou vozbu hokejistů PSG Berani Zlín posiluje forvard Petr Mrázek. Do Zlína přichází z Prostějova s vizitkou kanonýra a vyhlášeného produktivního útočníka. V loňském ročníku se stal druhým nejproduktivnějším hráčem Chance ligy, rok předtím obsadil v tabulce produktivity třetí příčku. V celkové bilanci má v produktivitě průměr téměř bodu na zápas! Odchovanec brněnské Komety přichází Beranům pomoci k návratu do nejvyšší soutěže.

Sedmadvacetiletý kanonýr se hlásil v Baťově městě druhý květnový den na začátku přípravy na novou sezonu. „Jsem ve Zlíně druhý týden a jsou tady výborné podmínky k přípravě. Přesun probíhal přes agenta, který všechno domluvil. Poté mně volal pan trenér Rostislav Vlach a manažer Martin Kotásek a bavili jsme se o dalších podrobnostech mého angažmá. Vím, co trenéři očekávají. Věřím, že budeme hrát nahoře a vrátíme se co nejdříve zpátky do extraligy,“ říká úvodem Petr Mrázek, který dal Beranům přednost i před nabídkami z extraligy a dalších prvoligových klubů.

Do Baťova města přichází s vizitkou hokejisty, který přispívá do klubové produktivity výrazným přísunem gólů a nahrávek. „Samozřejmě počítám s tím, že body od mne všichni očekávají. Trenéři si slibují, že budu produktivní a co nejvíce pomůžu týmu. Označení střelce se nezříkám, v posledních sezonách jsem nastřílel hodně gólů a v tomto trendu hodlám pokračovat,“ povídá. Mrázek získal cenné zkušenosti z mezinárodního hokeje i během tříletého působení v týmu znojemských Orlů v EBEL lize.


V loňském ročníku první ligy se probojovali Jestřábi z Prostějova překvapivě až mezi nejlepší čtyři celky soutěže. Až v semifinále nestačili na rozjetý Vsetín a podlehli Valachům 1:4 na zápasy. Výsledek byl naprosto parádní. Dostali jsme se až do semifinále a tam naše cesta v play off skončila. Jedním slovem skvělé,“ vzpomíná na jízdu hanáckého týmu, který nejdříve v předkole vyřadil Kolín 2:1 na zápasy a ve čtvrtfinále i Litoměřice 3:1 na zápasy. V první lize nastupoval v minulosti dále za týmy Třebíče a Přerova.

Mrázek má zkušenosti z extraligy, kde odehrál za Kometu a Olomouc celkem 134 zápasů. Proti Zlínu bojoval před osmi lety v dresu Komety ve finálové partii. „Byl jsem tehdy mladý kluk a Zlín nás ve finále porazil. Tyto zápasy mně hodně daly, byla to nová zkušenost, skvělá atmosféra a hodně jsem si finálovou sérii užil,“ vzpomíná na jaro roku 2014. Jak na něho zapůsobil herní styl Beranů? „Zlín vždy dobře bránil, měl perfektně propracovanou defenzivu. Dříve tady hrály legendy a skvělí hráči. Doufám, že i my nyní budeme vyhrávat,“ říká.

Vlachova družina trénuje už druhý týden v přípravě na nadcházející sezonu, nová akvizice si přípravu na suchu pochvaluje. „Pod vedením kondičního trenéra Libora Chytila děláme v rámci kondice různé cviky, abychom byli hodně silní a hlavně zdraví. Jsme teprve na začátku naší cesty,“ přibližuje první dojmy z přípravy a doplňuje: „S pár kluky jsme se znali, do neznámého prostředí jsem nešel. Měl jsem za kým zajít pro rady, hodně mi v prvních dnech pomohli Tonda Honejsek nebo Pavel Sedláček. Tvoří se tady skvělá parta,“ popisuje.

Petr Mrázek se těší na domácí zápasy na Zimním stadionu Luďka Čajky a fanoušky Beranů. „Velmi se na ně těším a doufám, že nás povzbudí ve velkém počtu.Věřím, že jim uděláme radost během celé sezony a především v jejím závěru,“ uzavírá rozhovor pro klubový web.