pondělí 23. května 2022 | Redakce

VIDEO: Jsem plný očekávání, chceme, aby lidi zase hokej bavil, říká Mikuláš Zbořil

Má za sebou dlouhou sezónu, kterou v dubnu korunoval ziskem extraligového titulu v dresu Třince. Nyní už se po krátké pauze připravuje na novou výzvu. Vrátit do nejvyšší soutěže klub, v jehož barvách si ji před čtyřmi lety zahrál poprvé. Obránce Mikuláš Zbořil je jednou z devíti posil, které před nadcházejícím ročníkem Chance ligy Berani ve svých řadách přivítali.

Uplynulou sezónu strávil Zbořil v organizaci Třince, přes čtyřicet zápasů odehrál v Chance lize za Frýdek-Místek, v play-off už však nastupoval v barvách Ocelářů, kterým velkou mírou pomohl k titulu. „Na konci sezóny mi končila smlouva, takže jsme s agentem řešili nějaké nabídky. Zlín se ozval až jako poslední, už jsme v té době měli rozjednaného něco jiného. Pak jsme to ale doma všechno promysleli a Zlín nám vyšel jako nejlepší varianta,“ říká čerstvý extraligový šampión.

Poslední finálový zápas přitom odehrál na konci dubna, zlínští trenéři mu tak na začátku přípravy dopřáli zasloužený odpočinek. „Po posledním zápase s Třincem jsem měl přes dva týdny volno. Byli jsme na dovolené, odpočinul jsem si hlavně po psychické stránce. Tak dlouhou sezónu jsem ještě nezažil, takže ty dva týdny mi pomohly. Teď už se připravuju ve Zlíně a jsem rád, že jsem zase v tréninkovém režimu,“ pokračuje sedmadvacetiletý obránce.

Zlínské prostředí mu přitom není cizí, právě v dresu Beranů totiž před necelými čtyřmi lety v rámci střídavých startů z Přerova debutoval v extralize. „Jsem rád, že jdu do prostředí, které znám. Vím, jak vypadá zázemí, jak to tady funguje, znám se se spoustou kluků. Nejdu do neznámého prostředí a před novou sezónou jsem plný očekávání,“ usmívá se Zbořil.

Z domovského Přerova to do Zlína nemá daleko, v kabině navíc není jediný dojíždějící obránce. „První týden jsem jezdil sám, pak nás dali do skupiny s Martinem Novotným, takže jezdíme spolu. Je to půlhodinky příjemné cesty po dálnici, takže je to fajn,“ pochvaluje si přerovský rodák.

Na Hané strávil velkou část dosavadní kariéry, vzájemné souboje se Zubry tak pro něj budou pochopitelně emotivní. „Je to jiná rivalita, než byla, když jsem hrál za Frýdek. I tehdy to pro mě bylo speciální, přece jenom jsem v Přerově strávil celý život a sedm sezón v seniorském hokeji. Ale teď to bude mít ještě o něco větší náboj,“ očekává.

Nyní se ale bude snažit dělat radost zlínským fanouškům. Co jim před blížící se sezónou vzkazuje? „Aby na nás po loňské sezóně nezanevřeli, věřím, že to pro ně bylo náročné. Doufám, že letos s týmem uděláme maximum pro to, aby je hokej bavil a když budou chodit ve velkém počtu, tak to bude fajn pro nás i pro ně,“ věří nová posila zlínské obrany.