úterý 31. května 2022 | Redakce

Poděkování dlouholetému trenérovi mladých Beranů Tomáši Jankovičovi

Se zlínským klubem se po téměř dvaceti letech rozloučil mládežnický trenér a hokejový funkcionář Tomáš Jankovič. Během svého působení zde prošel řadou trenérských, ale také administrativních pozicí a v mládežnickém oddělení zanechal po sobě výraznou stopu a množství odvedené práce. Zlínský klub a především mladí Berani Tomášovi děkují za odvedené služby a přejí mnoho úspěchů v dalším směřování.

Tomáš Jankovič u Beranů působil od roku 2002. Začal jako asistent trenéra u mládeže, později z pozice hlavního trenéra vedl zlínské žákovské týmy či dorost. V posledních letech byl ve Zlíně sekretářem mládeže a vedoucím Akademie, pod kterou spadají dorostenecká a juniorská kategorie. Právě on se z velké části podílel na tom, že úroveň a zázemí Akademie mladých Beranů poslední sezony roste, že se podařilo splnit všechny licenční podmínky pro další ročník a že v posledním republikovém srovnání Akademií obsadil zlínský klub deváté místo.

Díky svým znalostem a širokému rozhledu ve sportovní administrativě pracoval Tomáš zároveň ve strukturách hokejového svazu a jako videotrenér ženské reprezentace se letos v únoru zúčastnil s českým týmem zimních olympijských her v Pekingu. V hokejovém prostředí bude působit i nadále, přesunul se do Prahy.

„S Tomášem jsme toho hodně zažili jak na trenérské lavičce, tak v kanceláři. A rozhodně nejsem jediný,“ vzpomíná manažer mládeže Tomáš Valášek. „Pro mládežnický hokej tady ve Zlíně odvedl obrovské množství práce, často takové, která není na první pohled tolik vidět. Za sebe i za celý klub bychom mu rádi poděkovali a přejeme vše dobré v dalším pracovním i osobním životě.“