pátek 17. června 2022 | Redakce

VIDEO: Přechod mezi muže je náročný především z fyzického hlediska, říká obránce Vojtěch Riedl

Urostlý obránce Vojtěch Riedl odehrál v závěru loňské sezony pět zápasů v seniorské extralize. Letošní kondiční přípravu již absolvuje s muži a v přípravných zápasech během léta bude bojovat o místo v prvoligovém kádru hokejistů PSG Berani Zlín. Předpoklady k tomu dvacetiletý chasník rozhodně má, neboť jeho fyzické parametry budí u soupeřů respekt, navíc si umí srovnat pořádek na ledě, což ukázal závěr loňské sezony.

Zlínský odchovanec finišuje v těchto dnech suchou přípravu s prvoligovým kádrem Beranů pod vedením hlavního trenéra Rostislava Vlacha. Vysokého obránce jsme vyzpovídali po letní přípravě vyplněné na fotbalovém pažitu. „Skvělý trénink na kondici, hodně přeběhů. Na konci přípravy je to už náročnější, ale fotbal stále baví. Těšíme se na něj celý týden. Perfektně jsme si zahráli. V letní přípravě potřebujeme týmovou hru a součinnost, zkrátka super zpestření v červnových dnech,“ říká Vojtěch Riedl na úvod rozhovoru na Mladcové.

Na fotbalovém hřišti to byl ve čtvrtečním dopoledni podobně litý souboj jako mezi hokejovými mantinely. „My mladí jsme bohužel nestačili na mazáky v čele s výborným fotbalistou Jirkou Ondráčkem. Přišla prohra, ale nevadí, příště určitě vyhrajeme,“ vrací se k dění na trávníku.

Kondiční příprava Beranů jde do svého finiše. Hokejistům zbývají ještě dva týdny a začátkem července přijde zasloužená dovolená. „Super letní příprava. Pracuje s námi kondiční trenér Libor Chytil, individuálně se připravuje s každým zvlášť. Ví, co potřebujeme zlepšit. Trénuji ještě s juniorkou, je to výživné, ale bavíme mě to,“ pochvaluje si mladý obránce.

V loňské sezoně kapitán zlínských juniorů má před sebou přelomovou sezonu v dosavadní hokejové kariéře. Má slibnou šanci vstoupit do seniorského hokeje a odrazit se k další kariéře. „Na nadcházející sezonu se hodně těším. Věřím, že vybojuji místo v základní sestavě seniorského týmu. Přechod mezi muže je těžký především z fyzického hlediska. Hokej na této úrovni už je hodně silový a chytřejší, zatímco v juniorce působí hra hodně rychle a místy až zběsile. Tady chlapi už vědí, kam si stoupnout, a jak hrát. Souboje u mantinelů jsou těžší,“ říká nadějný hokejista a absolvent Gymnázia a Jazykové školy ve Zlíně.

Vojtěch se těší v nadcházející sezoně na zlínské fanoušky, kteří Berany hlasitě povzbuzovali. Ani v závěru loňského sestupového ročníku na ně nezanevřeli. „Doufám, že přijdou v hojném počtu jako v závěru loňské základní části. Věřím, že budou chodit a co nejhlasitěji nás podpoří. Ať je to co nejlepší,“ uzavírá Vojtěch Riedl.