pondělí 20. června 2022 | Vojtěch Jurák

Startuje reprezentační sezona, v prvních nominacích jsou čtyři mladí Berani

Přípravu na novou sezonu pomalu zahajují také reprezentační týmy mládeže, v červnu a v červenci se konají první srazy, a to i za účasti mladých Beranů. V nejbližších týdnech se uskuteční čtyři akce, ve třech případech už byla zveřejněna nominace. Pozvánku zatím obdrželi brankáři Samuel Kowalczyk, Marek Uherek (oba na snímku), obránce Tomáš Mikel, útočník Dominik Kos a odchovanec Adam Jecho. Další dva mladí Berani a jeden zlínský odchovanec figurují mezi náhradníky.

Brankářský kemp


Tradiční reprezentační akcí, která se koná v létě, bývá soustředění vybraných brankářů napříč všemi reprezentačními kategoriemi. Letos se uskuteční od 11. do 15. července v Rokycanech. Mezi třicítkou gólmanů jsou i dva zlínští – Samuel Kowalczyk a Marek Uherek, kteří v minulé sezoně tvořili vyrovnanou dvojici v dorostu.

Národní tým U18


Národní tým do 18 let začíná vyhlížet první ze dvou vrcholů sezony, kterým je proslulý Hlinka Gretzky Cup (dříve Memoriál Ivana Hlinky). Ještě před ním se však český výběr potká na soustředění v Rokycanech a v Davosu, kde se čeští hokejisté třikrát utkají se Švýcary. Týdenní akce se uskuteční od 17. do 25. července.

V nominaci nechybí 16letý zlínský odchovanec Adam Jecho, který v současnosti hraje ve Finsku. Na případné dodatečné povolání čekají mezi náhradníky útočník Beranů Lukáš Heš a další odchovanec, obránce Tomáš Žižka, jenž působí ve Švédsku.

Národní tým U17


Také českou „sedmnáctku“ čeká týdenní kemp v Rokycanech a Davosu, jehož program zahrnuje i tři přípravné zápasy proti Švýcarsku. Akce se uskuteční od 24. do 31. července, nominace dosud nebyla zveřejněna.

Národní tým U16


Nejmladší reprezentační kategorie po roce opět skládá nový tým. Hokejisté, kteří vynikali v žácích, nyní dostávají první možnost ukázat se v reprezentačním dresu. Ve dnech 22. a 23. června se uskuteční ve Velkých Popovicích a v Praze testy na ledě a mimo led ve spolupráci s Fakultou tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy (FTVS).

Pozvánku dostali dva mladí Berani – útočník Dominik Kos a obránce Tomáš Mikel. Šanci má také útočník Jan Valášek, kterého trenéři U16 zařadili mezi náhradníky.