čtvrtek 07. července 2022 | Vojtěch Jurák

Změna prostředí byla příjemná, ohlíží se Marek za soustředěním juniorů

Suchou přípravu mají junioři za sebou, necelých devět týdnu nabíral nejstarší mládežnický tým fyzickou kondici pod vedením Luboše Jenáčka a dalších trenérů. V závěru června si mladí Berani zpestřili trénink třídenním soustředěním ve Vlčkové a okolí, nyní mají hráči prázdninové volno. Za uplynulými týdny se ohlíží útočník Richard Marek, jenž s juniorkou absolvoval suchou přípravu podruhé.

Vezměme to od konce. Jak se vám s juniory vydařilo soustředění na Vlčkové? Čemu jste se věnovali?
Soustředění bylo super. Mělo více hravou formou, ale i tak jsme si celkem mákli. Zahráli jsme si fotbal a nohejbal – to nás hodně bavilo a bylo to i v docela dost vysokém tempíčku. Jezdili jsme na kole a jedno odpoledne jsme se byli zchladit na koupališti. Nejvíc mě ale asi bavil ten fotbal.

Byli jste hodně v přírodě, na vzduchu, pod stanem. Byla to příjemná změna oproti trénování na stadionu?
Ano, změna prostředí byla příjemná. Nadýchali jsme se čerstvého vzduchu a načerpali nové síly. Je to jiné asi i v tom, že přírodě není tak velké dusno jako třeba v posilovně nebo v tělocvičně.

Pomohlo vám soustředění i k tomu trochu se stmelit? Jaká panuje atmosféra v týmu?
Ano. To bude asi taky jedním z hlavních důvodů, proč jsme na soustředění vyrazili – abychom se sjednotili a dokázali pak v sezoně podávat dobré týmové výkony. Atmosféru v týmu máme v pohodě, je taková uvolněná. Myslím, že jsme si s klukama dobře sedli.

Jak bys zhodnotil suchou přípravu jako celek? Čemu jste dávali důraz? V čem je jiná třeba ve srovnání s dorostem?
Letní příprava je vždycky fyzicky náročná, věnovali jsme se i nějakým novým věcem, například izometrické a excentrické síle. Největší důraz jsme dávali asi hlavně na výbušnost a odraz. A taky musím říct, že jsme hodně běhali. S juniorkou jsem absolvoval suchou přípravu už loni, takže to nemůžu tak úplně porovnat, ale myslím, že rozdíl bude ve vyšších vahách nebo v tom, kolikrát se cviky a běhy opakují.

Jak už se těšíš na led? A co čekáš od juniorské extraligy? Pár zápasů už jsi v této kategorii odehrál, ale přece jen loni jsi byl ještě věkem dorostenec.
Na led už se těším opravdu hodně. Od juniorské extraligy očekávám asi hlavně vyšší rychlost, agresivitu a více hry do těla. Doufám, že se nám v sezóně povede dosáhnout našich cílů.

Fotogalerie