neděle 17. července 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berany prověří v generálce před ligou Mamčics a spol., Ferenc do Zlína nepřijede

Hokejisté PSG Berani Zlín odehrají v letním období před startem Chance ligy celkem sedm přípravných zápasů včetně tradiční účasti na srpnovém turnaji Zubr Cup. V minulých týdnech ještě přišel s nabídkou duelu přední tým slovenské extraligy HC Košice, ale v termínovém kalendáři již nebyl vhodný prostor.

Berani změří v přípravě síly s jedním extraligovým týmem (Kometa), třemi týmy ze slovenské Tipos extraligy (Zvolen, Trenčín, Nové Zámky) a dále týmy z Chance ligy (Vsetín, Přerov, Poruba). „Vše zůstalo ve stejné podobě, kterou jsme oznámili koncem května. Zájem měly ještě Košice, které mají ve druhé polovině srpna přípravu na Moravě. Žádost jsme však zamítli, není na to prostor,“ uvedl Rostislav Vlach, hlavní trenér PSG Berani Zlín. Celek z východu Slovenska hledal vedle přípravného duelu v Olomouci ve druhé polovině srpna ještě dalšího soupeře. Kubiš a spol. hrají v tomto termínu venkovní zápasy Zubr Cupu v Přerově a Vsetíně. Není bez zajímavosti, že dres Košic oblékne v nadcházející sezoně bývalý zlínský obránce Jakub Ferenc, který dohrával loňský ročník ve druhé nejvyšší německé lize v týmu Freiburgu.

Jedna známá tvář se na zlínském ledě přece jen objeví. Berani změří síly v generálce před startem ligy síly se slovenským extraligovým týmem HC Nové Zámky. Ve středu 7. září by se měl do Baťova města vrátit lotyšský reprezentační obránce Roberts Mamčics, který patřil k pilířům zlínské defenzivy v části loňské nevydařené sezony. Lotyš dohrával loňskou sezonu v barvách účastníka nejvyšší švédské soutěže Linköping HC a nyní se upsal do služeb ambicióznímu týmu z jihu Slovenska.

Kompletní přehled přípravných zápasů PSG Berani Zlín v sezoně 2022/23 najdete zde.