pondělí 18. července 2022 | Vojtěch Jurák

Mladí Berani mají za sebou první z letošních táborů

Zlínský klub uspořádal v týdnu od 11. do 15. července první ze dvou příměstských táborů, tzv. tábor OFF-ICE. Účastníci si během pěti dní vyzkoušeli řadu zajímavých pohybových aktivit a her, většina programu se odehrávala venku na čerstvém vzduchu. Od pondělí 18. července se koná druhý tábor, tentokrát s označením ON-ICE.

Jak už přívlastek „OFF-ICE“ napovídá, první tábor nezahrnoval program na ledové ploše. O to více času však děti trávily venku – stejně jako v minulých letech si trenéři připravili pro kluky program napěchovaný pohybem, sportem a živými aktivitami. Pomyslnou základnou se opět stal sportovní areál na Mladcové, kde si účastníci kromě fotbalu mohli zahrát třeba tenis nebo stolní tenis.

Novinkou v programu byl orientační běh – ve čtvrtek odpoledne na tábor zavítali trenéři z klubu SKOB Zlín, představili svůj sport, a dokonce klukům připravili krátkou zkušební trasu. Vedle toho táborníci v týdnu navštívili lezecké centrum Vertikon a turnus v pátek zakončili výletem.

Trenéři mladých Beranů tímto děkují všem dětem i jejich rodičům za účast. Další poděkování pak patří společnostem Wastex a Capri-Sun, jež příměstské tábory pravidelně podporují a také letos účastníkům zajistily zdravé ovocné svačiny a pitný režim.

Příměstské tábory jsou pravidelnou součástí tzv. mládežnických programů zlínského klubu. Jde sportovní a pohybové akce, které Berani pořádají nad rámec své standardní klubové činnosti. Nabídka programů zahrnuje vedle táborů zejména kempy a dovednostní tréninky.

Fotogalerie