středa 20. července 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Dovolená končí! Berani startují rozhodující část přípravy na sezonu

Hokejisté PSG Berani Zlín začínají finální část přípravy před startem ligové sezony v ročníku 2022/23. Mužstvo se sešlo po více než dvoutýdenní dovolené ve středu 21. července a má před sebou osm týdnů přípravy na ledě před začátkem Chance ligy. Ta začíná úvodním kolem ve středu 14. září, ještě předtím svěřenci hlavního trenéra Rostislava Vlacha sehrají sedm přípravných zápasů včetně tradiční účasti na letním turnaji Zubr Cup.

Nadcházející sezona může být pořádně dlouhá. Berani vyhlásili s našlapaným hráčským kádrem včetně devíti posil rychlý návrat do nejvyšší soutěže. V případě zisku titulu v první lize si zahrají baráž o extraligu, která začíná až ve druhé polovině dubna. Sezona se tak může natáhnout od nástupu na led až do jejího závěru na více než devět měsíců! Kubiš a spol. jsou v těchto na začátku této dlouhé cesty. „Sraz jsme měli v 9 hodin v hráčské kabině. První den po volnu proběhl ještě na suchu v tělocvičně. Na srazu se hlásilo celkem 25 hráčů, a to tři gólmani, devět obránců a třináct útočníků,“ hlásil Martin Kotásek, sportovní manažer a vedoucí mužstva.

Mužstvo vyjede ve čtvrtek 21. července hodinu před polednem poprvé na ledovou plochu PSG arény, kde se bude připravovat téměř šest týdnů. Led na hlavní ploše Zimního stadionu Luďka Čajky bude k dispozici od září. „Kluci si chystali výstroj na čtvrteční nástup na led. První dva dny jsou spíše na zapracování na ledě, aby si osahali novou výstroj a v příštím týdnu se tím již nemuseli zabývat. Plánujeme trénovat v jedné skupině,“ upřesnil hlavní trenér Rostislav Vlach.

Mužstvo se sešlo v kompletním složení až na jednu výjimku. Francouzský reprezentant a účastník letošního světového šampionátu ve Finsku Valentin Claireaux přiletí do Evropy ze zámoří v úterý 26. července a hned další den se zapojí do přípravy hokejistů Zlína. „Od začátku přípravy na ledě s námi bude trénovat na ledě i pětice mladých kluků, kteří s námi absolvovali celou přípravu na suchu. Počítáme s tím, že dáme vybraným hráčům z juniorky šanci ukázat se v přípravných zápasech. Vše záleží na dohodě s trenérem Lubošem Jenáčkem,“ řekl na závěr kouč Vlach.

Aktuální hráčský kádr PSG Berani Zlín, sezona 2022/23:

Brankáři: Libor Kašík, Daniel Huf, Michal Kořének, obránci: Daniel Gazda, Mikuláš Zbořil, Jiří Suhrada, Jakub Husa, Jan Bartko, Martin Novotný, Daniel Bukač, Tadeáš Talafa, Vojtěch Riedl, útočníci: Valentin Claireaux, Antonín Honejsek, Pavel Kubiš (C), Bedřich Köhler (A), Jiří Ondráček (A), Tomáš Pospíšil, Jakub Illéš, Petr Mrázek, Darek Hejcman, Pavel Sedláček, Denis Kindl, Šimon Frömel, Lukáš Chludil, Dominik Luža.