středa 17. srpna 2022 | Vojtěch Gargulák

Příprava Beranů pokračuje doma! V PSG Areně změří síly s Trenčínem

Hokejové Berany čeká druhé utkání v rámci letní předsezónní přípravy. Po solidně zvládnutém zápase v Brně se ve čtvrtek poprvé představí také před domácím publikem, které je bude moci podpořit v prvním utkání ZUBR Cupu proti slovenské Dukle Trenčín. Úvodní buly bude v PSG Areně vhozeno v 17:30, přijít mohou všichni majitelé permanentek, pro ostatní fanoušky pak bude zápas vysílán na klubovém YouTube.

Příprava Beranů na novou sezónu vrcholí, již minulý týden odehráli první přátelské utkání na půdě brněnské Komety, které po statečném boji podlehli po samostatných nájezdech. Nyní na řadu přichází již tradiční turnaj ZUBR Cup, který Zlíňané v minulosti dokázali dvakrát vyhrát. Na jeho úvod se v PSG Areně utkají s nedalekým Trenčínem, který čeká v přípravě již třetí duel. Nejprve před týdnem v prodloužení podlehl Považské Bystrici, v úterý pak v Púchově svěřenci trenéra Róberta Dömeho v utkání se Vsetínem dotáhli čtyřbrankový náskok soupeře, nakonec však padli 5:6.

Přípravná utkání na PSG Areně

Tři ze čtyř předsezónních přípravných zápasů odehrají Berani v prostorách menší zlínské haly. Brány PSG Areny se otevřou přednostně majitelům permanentek, běžné vstupenky v prodeji nebudou. . Zimní stadion Luďka Čajky bude totiž letos v provozu až od začátku září. Vedení klubu tak rozhodlo kvůli vysokým cenám energií a také s ohledem na společenskou zodpovědnost klubu a nutnost šetřit energiemi. V srpnu, kdy teploty v určitých dnech dosahují tropických hodnot, je chlazení stařičkého Zimního stadionu Luďka Čajky velmi nákladnou záležitostí.


Speciální dresy se zvířaty tentokrát ve žluté variantě

Po utkání v Brně, které Berani odehráli v modré sadě speciálních dresů s motivy surikaty a jaguára nyní přichází na řadu také žlutá verze, kterou zdobí slon a kivi. Také ji si fanoušci během září budou moci vydražit a pomoci tak zlínské ZOO.


Jako první se ve Zlíně představí Dukla

Trenčín patří mezi tradiční slovenské kluby, tamní extraligu hraje nepřetržitě od jejího vzniku v roce 1993. Za tu dobu Dukla třikrát slavila mistrovský titul, minulá sezóna jí ale příliš nevyšla. Po základní části totiž v dvanáctičlenné tabulce Trenčín obsadil deváté místo, v následném předkole play-off pak v poměru 1:3 na zápasy podlehl Bánské Bystrici. Se Zlínem se Dukla naposledy v rámci přípravy střetla před třemi lety, Berani tehdy domácí zápas ovládli 6:2.

„Dáme během přípravy prostor všem gólmanům, každý odchytá dva zápasy a následně se uvidí, kdo začne v lize. Proti Trenčínu se do brány postaví Dan Huf.“

Luboš Horčička, trenér brankářů PSG Berani Zlín


Koho sledovat v dresu soupeře?


Tomáš Starosta, obránce (41)

Potáhne Duklu zkušený kapitán?

Jednou z nejvýraznějších tváří současné Dukly je bezesporu veterán Tomáš Starosta. Jednačtyřicetiletý obránce je trenčínským odchovancem, v sezóně 2003/04 mu pomohl k dosud poslednímu mistrovskému titulu. Následně strávil deset let v Rusku, kde se v roce 2011 s Ufou radoval z triumfu v KHL. Po návratu do vlasti hrál tři sezóny KHL za Slovan Bratislava, od roku 2017 opět hájí barvy mateřského Trenčína.
Znatelnou stopu tento obránce zanechal také na mezinárodní úrovni, za slovenský národní tým odehrál přes stovku zápasů, zúčastnil se také dvou Olympijských turnajů a čtyř mistrovství světa. Z toho posledního v roce 2012 si přivezl stříbrnou medaili.