čtvrtek 08. září 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Mašina na body Petr Mrázek se na ligu gólově naladil. Body od sebe čekám, ale hlavní je úspěch týmu, říká

Hokejisté PSG Berani Zlín úspěšně zakončili přípravu na nadcházející ročník Chance ligy, která začne ve středu 14. září domácím zápasem s Kolínem. Týden před jejím startem doma přehráli účastníka slovenské extraligy, ambiciózní Nové Zámky poměrem 4:3 po prodloužení. Tým včetně známých exzlínských hráčů Tomáše Mikúše a Robertse Mamčicse sice vedl na startu třetí části 3:1, ale Berani do třetí sirény srovnali a v nastaveném čase hned zkraje překlopili duel na svou stranu.

"První dvě třetiny nebyly úplně dobré, ovšem nemyslím si, že bychom byli nějak extra horší. Jen to tam soupeři třikrát spadlo. Ale na konci se k nám přiklonilo i štěstí. Přeci jen, jsme tady na spodní hale tři dny, led je tady jiný. Myslím, že do příštího zápasu to bude lepší," připomněl Petr Mrázek fakt, že dosud se zlínští hokejisté připravovali na tréninkové PSG aréně.

Výkon proti soupeři z Nových Zámků byl skutečně třetinu od třetiny lepší. "Vždy chce člověk vyhrát, takže jsme ke konci mákli, abychom se skóre něco udělali," přitakal osmadvacetiletý forvard, který se podepsal pod druhý gól Beranů, kdy využil přesilovku pět na tři. Mimochodem ve středečním utkání dali domácí všechny tři góly v základní hrací době při početní výhodě.

A tyto situace jsou právě jako dělané pro Petra Mrázka. V uplynulých dvou sezonách v Prostějově se vždy zařadil do TOP3 v bodování ligy. Loni posbíral za 58 zápasů 56 bodů (28+28), předloni za 33 duelů 43 bodů (21+22). Hodně se prosazoval právě v přesilovkách.

"Body od sebe čekám, ale není to úplně to nejdůležitější. Hlavní budou kolektivní úspěchy. Poslední ročníky jsem měl pozici prvních dvou lajn a přesilovek, to se pak body dělají snáz než ve čtvrté lajně. Navíc jsem měl k ruce skvělé hráče na početní výhody, a to samé platí o Zlínu," skrytě přislíbil další přesilovkové show Mrázek, jenž vnímá přesun do Zlína jako velký posun v jeho kariéře.

"Rozhodně to je posun. Chci ukázat, že podařené sezony v Prostějově nebyly náhoda a porvat se s týmem o návrat do extraligy," vyslovil své přání Petr Mrázek po přípravných zápasech, ze kterých vyšli Berani v součtu asi dobře. Prohráli pouze dvakrát, v nájezdech s Brnem a o gól se Zvolenem, loni třetím týmem slovenské extraligy. Vyhrát pak dokázali s Trenčínem, Přerovem, Porubou a naposledy s Novými Zámky. Se Vsetínem se po první třetině rozešli shodně 0:0.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY