pondělí 12. září 2022 | Redakce

Chance liga startuje! Chceme úspěšnou a dlouhou sezónu, vzkazují Berani

Jen dva dny zbývají do startu sezóny, v níž hokejové Berany čeká řada novinek. Nová soutěž, noví soupeři, a především nová výzva návratu mezi českou elitu. O tom všem byla řeč na pondělní tiskové konferenci, kde členové vedení klubu zároveň zhodnotili letní přípravu, představili aktuální dění a a zároveň plány do nadcházejících měsíců.

Řadou změn v uplynulém období prošla také struktura vedení klubu, kdy došlo k odvolání dvou jednatelů a jmenování generálního manažera, kterým se stal bývalý obránce Jiří Marušák. „Letní měsíce byly po nejisté situaci pro naši organizaci pracovně nabité. Došlo k uklidnění a se zpožděním jsme mohli začít skládat sezonu i obchodně a zahájit jednání partnery, kteří čekali na výsledek situace. Byl jsem zvolen do pozice generálního manažera, měl bych být novou tváří, která bude klub řídit,“ řekl na úvod nový šéf zlínského klubu.

Toho v nadcházejícím ročníku čeká nelehká výzva, po jarním sestupu se Berani budou chtít ucházet o opětovný návrat do extraligy. „Uděláme pro to maximum. Myslím si, že bude důležité otočit trend sportovních výsledků, protože chceme být úspěšní a na ten úspěch chceme nalákat jak diváky, tak i potenciální nové partnery. Pokud má být sezona úspěšná, tak bude i velmi dlouhá. Chceme v základní části sbírat co nejvíce bodů, vrátit diváky do hlediště a získat kvalitní pozici do play-off," doplnil Marušák.

Znatelně se proměnil také hráčský kádr A-týmu, do nějž přibylo hned deset nových tváří. "Posily se projevily kladně a věříme, že mohou být lídry týmu. Zdravotně jsme měli nějaké problémy, ale byla to nějaká viróza chřipky jednotlivců. Tým je ale zdravotně připraven na první kolo Chance ligy," okomentoval současný stav mužstva jeho hlavní trenér Rostislav Vlach.

Berani mají za sebou letní přípravu, kterou minulý týden zakončili domácím vítězstvím v přátelském utkání s Novými Zámky. Celkově ze šesti dohraných přípravných zápasů zvítězili čtyřikrát. "Odehráli jsme přípravné zápasy s kvalitními týmy. Atmosféra v kabině už začíná být správně nervózní, protože se těšíme, až to celé vypukne,“ popisuje kapitán Pavel Kubiš. Nyní už se spolu se zbytkem týmu připravuje na středeční první kolo Chance ligy, v němž Berani na Zimním stadionu Luďka Čajky vyzvou Kolín. Věřím, že začneme v Chance lize vítězstvím," uzavírá Kubiš.