čtvrtek 15. září 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Nečekaná prohra na úvod. Rázně jsme si řekli, že takto hrát nemůžeme, ujasnil Honejsek

Nečekaný průběh měl úvodní duel Chance ligové sezóny. Berani se v něm doma utkali s Kolínem, a i když vstup do utkání byl očekávaný, tudíž, že Zlínští měli herně navrch, postupem času se role obrátily a hosté si ze Zimního stadionu Luďka Čajky odvezli všechny body za vítězství 4:1. „Rázně jsme si řekli, že takto hrát nemůžeme. Vůbec nejsme spokojeni," ujasnil hned po zápase Antonín Honejsek, střelec jediné zlínské branky.

Berani vládli na ledě jen asi prvních deset minut, během nichž například Ondráček trefil tyč. Poté už začali kupit chyby v obraně a celkově byl dojem z jejich výkonu hodně mdlý. "Ze začátku mi přišlo, že dominujeme, něco takového jsem tady už dlouho nezažil. Bohužel jsme neproměnili dost šancí, dali jsme tyčku nebo já jsem neuspěl v nájezdu. Pak většinou přijde jedno špatné nahození, které skončí v bráně. Musíme to co nejdříve hodit za hlavu, příště musíme začít úplně jinak. Za mě je možná dobře, že facka přišla hned první zápas," uvažoval nahlas Honejsek, jenž ve 35. minutě v přesilovce snižoval na 1:3.

Krátce na to už ale znovu Středočeši vedli o tři góly a ve třetí třetině se už Berani nezmohli na nějaký větší nápor. "Asi jsme měli dojem, že to půjde samo, nejezdili jsme po zadku. Situace jsme navíc přehrávali, což se nám pak vymstilo. Tady je výsledek. Přijde mi nepochopitelné, že jsme se nedokázali zpátky dostat do zápasu, dobře jsme rozchytali jejich gólmana. Kolín byl ve druhé polovině utkání už lepší, klobouk dolů," pověděl jednatřicetiletý útočník.

Jeho tým navíc, zdálo se, neměl už ke konci ani fyzické síly se zápasem něco udělat. "Odcházeli jsme herně, nesmí se to opakovat. Pak nás přehraje každý. Poslední měsíc probíhala určitá tréninková dávka, možná jsme tedy ke konci trochu tahali nohy. Pak se to dostane i do hlav. Alfou a omegou ale je to, že jsme doma sedmkrát hráli oslabení. To je hrůza, to se nemůže stávat," upozornil Honejsek.

Berani výkonem navázali tam, kde loni skončili. Letos však s vidinou, že jsou veškeré předpoklady k tomu, aby se v dalších duelech už dařilo více. "Poslední sezony byly ubíjející. Loni jsme tady na úvod prohráli s Litvínovem, z toho výsledku jsem byl nešťastný daleko více. Teď mám ale hlavu úplně čistou. Věřím, že se to otočí a budeme vyhrávat. Víme, co chceme. Musíme si za tím jít," zakončil Antonín Honejsek.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY