neděle 23. října 2022 | Vojtěch Gargulák

Po týdnu opět doma. V pondělí na zlínský led zavítají Draci z Šumperka

Na Zimní stadion Luďka Čajky se po více než týdnu opět vrací prvoligový hokej. Domácí Berani se v rámci 15. kola Chance ligy podruhé v sezóně utkají se Šumperkem. Navážou na zářijové utkání ze severu Moravy a ukončí tak sérii tří porážek v řadě? Utkání startuje v 17:30, vstupenky za sníženou cenu jsou v prodeji v síti Ticketportal, nebo před utkáním na pokladnách ZS.

Berani mají za sebou protrápený týden, během nějž v těsných soubojích prohráli na ledě vedoucí Poruby a následně i ve vyhroceném utkání v Kolíně. V tabulce tak se 17 body opustili elitní desítku a momentálně jsou jedenáctí. Jen o skóre hůře jsou na tom dvanáctí Draci, kteří se po slabším startu zvedají a z posledních pěti zápasů jen jednou vyšli bodově naprázdno. Na pondělní utkání ve Zlíně se ideálně naladili v sobotu, kdy na domácí půdě rozdílem třídy přejeli Vsetín, který porazili 7:3.

Porazí Berani Šumperk podruhé v sezóně?

Do druhého vzájemného měření sil v této sezóně jdou domácí Berani v roli favoritů. Podíl na tom má i výsledek z druhého kola, kdy svěřenci trenérů Vlacha s Juríkem houževnaté Draky na jejich ledě skolili 4:2. Na zlínském stadionu si šumperský A-tým zahraje poprvé od roku 1973, kdy domácí TJ Gottwaldov slavil výhru 6:2.

Obrana coby hlavní slabina Draků

Forma Šumperku se s přibývajícími zápasy zlepšuje, slabou stránkou Draků však zůstává defenziva. Ze 14 odehraných zápasů jen v jediném případě lovili puk ze sítě méně než třikrát a jsou jednoznačně nejvíce inkasujícím celkem Chance ligy. Nedaří se jim ani v oslabení, v němž jsou s úspěšností menší než 70 procent taktéž nejhorším celkem soutěže. Defenzivní problémy mužstva z Jeseníků navíc ještě umocnila ztráta jejich nejlepšího beka Tomáše Drtila, který po tvrdém zákroku od Luboše Roba nedohrál sobotní zápas se Vsetínem a pravděpodobně tak bude Drakům nějakou dobu chybět.

Pondělní utkání za snížené vstupné

Podpora fanoušků je pro Berany v těžkých chvílích obzvláště důležitá, v pondělí je navíc budete moci přijít podpořit za cenově atraktivní vstupné. Zápas je totiž zařazen do cenové kategorie LOW, například vstupenka na stání tak vyjde na pouhou padesátikorunu.

„Současná situace nás rozhodně netěší. Nyní je potřeba prohry hodit rychle za hlavu, naštěstí se v tom nemusíme dlouho hrabat, neboť nás již v pondělí čeká domácí zápas. Musíme najet na vítěznou vlnu, zase vyhrávat, získávat body a udělat v pár zápasech opět vítěznou šňůru.“

Jakub Husa, obránce PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


David Bartoš, útočník (31)

Bude první šumperská formace opět čarovat?

Už druhou sezónu po sobě se Šumperk v tabulce pohybuje ve spodních patrech, přesto má opět hned tři hráče v elitní šestce kanadského bodování Chance ligy. Nejlepším z nich je momentálně útočník David Bartoš, který si ve 14 zápasech připsal 17 bodů. Jednatřicetiletý centr je v kabině Draků novou tváří, před sezónou přicházel coby hlavní posila do ofenzivy a svou roli zatím splňuje na jedničku. Rodák ze Znojma se svým mateřským klubem v sezóně 2010/11 oslavil titul v juniorské extralize, dlouhá léta pak v barvách Orlů působil v mezinárodní EBEL lize. Od roku 2020 objíždí prvoligové stadiony, nejprve coby hráč Prostějova, v minulé sezóně pak bojoval za Frýdek-Místek.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

PSG Berani Zlín Chance liga 2022/23 DRACI PARS ŠUMPERK
11. místo (17 bodů) Umístění v tabulce 12. místo (17 bodů)
6 bodů Posledních 5 zápasů 9 bodů
18,60% (9. místo) Úspěšnost přesilovek 15,25% (12. místo)
86,15% (2. místo) Úspěšnost oslabení 69,09% (14. místo)
121 (5. místo) Bloky 96 (9. místo)
190 Trestné minuty 151
Daniel Gazda – 8 bodů (4+4) Nejproduktivnější hráč David Bartoš – 17 bodů (5+12)
Daniel Gazda – 8 bodů (4+4) Nejproduktivnější obránce Tomáš Drtil – 9 bodů (4+5)
Petr Mrázek, Daniel Gazda (4 branky) Nejlepší střelec Lukáš Žálčík (10 branek)
Jiří Ondráček (5 asistencí) Nejlepší nahrávač Jiří Průžek (13 asistencí)
4 hráči (+1) +/- Jiří Průžek (+6)
Pavel Sedláček (16) Bloky Daniel Jouza (11)
Daniel Huf (94%) Úspěšnost zákroků Petr Hamalčík (91,41%)
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY