čtvrtek 27. října 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Každý musí začít sám od sebe, vyzývá po nezdaru s Jihlavou forvard Michal Gago. Nyní čeká Vsetín

Vysoké vítězství proti Šumperku zůstalo výjimkou potvrzující pravidlo. Hokejisté PSG Berani Zlín nestačili v 16. kole Chance ligy doma na Jihlavu 1:3 a zapsali čtvrtou porážku z posledních pěti duelů. "Každý musí začít sám od sebe a zlepšit se," utrousil po dalším nezdaru útočník Michal Gago.

Zlínští hokejisté přitom mají před sebou derby na Vsetíně. V aktuální situaci nic lehkého. "Oba týmy se nachází ve stejné situaci, každý by chtěl hrát jinde. Bude to derby, ve kterém půjde o hodně. A také o psychickou pohodu," díval se vzhledem k sobotě čtyřiadvacetiletý útočník. Soupeř z druhé strany Sirákova obměnil také trenérský štáb. "Nevím, jestli mění systém nebo co se tam děje. Uvidíme," dodal Gago.

Zlínští nezačali souboj s Duklou Jihlava vůbec dobře, do první komerční přestávky se jen bránili náporu soupeře. "Čím to bylo si nedokážu vysvětlit, ale skutečně na nás vletěli," uznal centr čtvrté formace. Pak se sice Zlín ve 33. minutě dostal po krásné kombinaci do vedení Claireaux, soupeř ovšem do konce duelu využil tři přesilovky a bylo vymalováno.

"Vše vzniká našimi fauly. Z pěti vyloučení tři potrestali. Ne že by nás v nich něčím překvapili, ale sehráli to dobře," myslel si Michal Gago. Tlak domácích ve třetí třetině už velký nebyl, na branku Adama Berana vypálili jen třikrát. "Jenom tři střely? To je málo. Když jsme měli mít tlak, šli jsme do čtyř, i tím to asi bylo," hledal příčiny zlínský odchovanec. Celkově byly v utkání střely do prostoru pro skórování 18:32.

A plán, jak se dostat z nelichotivého jedenáctého místa, které Zlínu patří už po šestnácti odehraných kolech? "Každý musí začít sám od sebe a nějak se zlepšit. Jsou mítinky, každý má zodpovědnost za sebe samotného. A to i v tréninku, kterému musí dát sto procent. Od toho musíme začít," zakončil Michal Gago.

Tak snad, vítězství v derby by si i fanoušci zasloužili. A hlavně je potřeba, pohled na tabulku je nehezký.


Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY