středa 10. dubna 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Gólman Jakub Sedláček v nájezdech opět zářil: Plzeňské borce jsem před sérii sledoval na videu

Postupně se na něj rozjeli Petr Vampola, Jan Kovář a Václav Pletka. Ani jeden z nich ale v samostatných nájezdech neuspěl a díky výtečným zákrokům brankáře Jakuba Sedláčka se mohli jeho spoluhráči radovat z výhry 3:2. „Zaplaťpánbůh, že to vyšlo,“ oddychl si Sedláček.

Když plzeňští trenéři vybírali exekutory samostatných nájezdů, Sedláčka překvapili v jediném jméně. „Kováře s Pletkou jsem čekal, Vampolu ne,“ přiznal Sedláček, který v letošním play-off nepustil ani jeden z devíti nájezdů soupeře.

Na plzeňské borce se poctivě připravoval. „Před sérii jsme si sedli k videu a sledovali, jak nájezdy jezdí,“ popsal třiadvacetiletý gólman. „Zhruba jsem věděl, co budou dělat. Každý má víc možností, mohli to udělat jinak. Ale zvládli jsme to, paráda.“

Během utkání Sedláček působil hodně jistě, v některých chvílích však měl i potřebnou porci štěstí. Například v poslední minutě při střele Kováře. „Puk letěl pár centimetrů od brány, to byla hodně těžká situace,“ podotkl.

Pár minut předtím ho hodně dopálil Pletka, který jej atakoval v brankovišti. Rozhodčí ovšem nepochopitelně vyloučili jen Martina Hamrlíka. „Pletka do mě schválně spadl,“ kroutil hlavou Sedláček, který byl v tu chvíli na ledě dost naštvaný. „Ale hlídal jsem se, abych nevyfasoval trest, radši jsem mu nic neříkal.“

Berani zaslouženě srovnali stav série na 1:1 a nyní je čekají dva duely na západě Čech. „V Plzni to asi bude podobné jako v Třinci. Mají ofenzivní mužstvo, je to nejsilnější tým, proti kterému jsme hráli,“ pochválil soupeře. Dá se čekat, že i další zápasy budou podobně vyhecované jako středeční bitva. „Je to vyhrocené, ale to je přece nádhera, proto hokej hrajeme. Dnešní zápas jsem si užíval,“ poznamenal Sedláček.


Jakub Sedláček nepustil v letošním play off při samostatných nájezdech ani jeden gól. 
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY