sobota 12. listopadu 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Myšlenka na hattrick? To vůbec, zasmál se po cenném skalpu Přerova útočník Pavel Sedláček

Měl na kontě dva vstřelené góly, v poslední minutě byl na ledě, myšlenky na hattrick ale útočníka PSG Berani Zlín vůbec nepřepadaly. Je to střelec sváteční, jeho přednosti jsou jinde, ale pozor: pátečním vystoupením se letos dostal už na cifru čtyř vstřelených branek. "Měl jsem trochu v hlavě, že jsem proti Přerovu dal gól i minule, tak proč na to nenavázat," vzpomněl osmadvacetiletý forvard říjnový duel v MEO aréně, který v prodloužení rozhodla jeho trefa.

Tentokrát ale nastaveného času nebylo třeba. Zlín zápas ovládl jasně 5:1, skóre odpovídá průběhu. Třetí tým tabulky z Hané byl zkrátka horším celkem, šancí měl pomálu. "Je to pro nás velmi cenné vítězství. Zbytečně jsme ztratili bod v Prostějově, chtěli jsme to napravit. Přerov začal dobře, pak jsme je ovšem zmrazili dvěma góly a od té doby jsme zápas ovládali," nastínil svůj pohled na utkání Sedláček.

Právě on v 10. minutě otevřel gólový účet zápasu. První tečí trefil břevno, tou druhou už uspěl. A navíc zvyšoval na 4:1 po šikovném manévru před bránou. "Ale na hattrick jsem nemyslel, to vůbec. Spíše obecně věřím, že se jako tým dostáváme zpět do pohody, bylo by fajn to potvrdit v neděli proti Třebíči. Věřím, že když se na to připravíme, tak to zvládneme," promluvilo o útoku na čtvrtou výhru v řadě křídlo první formace.

Mimochodem právě útočníků v pátek k dispozici Rostislav Vlach moc neměl, zápas odehrál směrem k absencím pouze na tři pětky. "Máme nějakou marodku, tak se to dalo takto. Ale tím, že jsme měli teď volno, problém to nebyl. Drželi jsme se v tempu," hledal naopak pozitiva Sedláček.

Jediným mínusem tak je inkasovaný gól, který připravil gólmana Daniela Hufa o čisté konto. "Zaspali jsme a nechali jsme před brankou volného hráče. Je to škoda, nulu by si určitě zasloužil," mínil Pavel Sedláček.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY