sobota 12. listopadu 2022 | Vojtěch Gargulák

Hokejový víkend pokračuje! Berani v neděli odpoledne přivítají Třebíč

Rušný víkend na Zimním stadionu Luďka Čajky pokračuje druhým zápasem. Po pátečním triumfu nad Zubry z Přerova se družina kolem kapitána Pavla Kubiše tentokrát utká s Horáckou Slavií Třebíč, které v této sezóně má co vracet. Potvrdí Berani listopadovou formu a zvítězí počtvrté v řadě? Přijďte je v tom podpořit i vy. Úvodní buly je naplánováno už na 15 hodin.

Berani fanoušky na nedělní zápas skvěle navnadili v pátek, kdy po dominantním výkonu smetli přerovské Zubry jednoznačně 5:1. Na oslavy ale není čas, jejich pozornost se totiž rychle obrátila k nedělní předehrávce 20. kola, ve které vyzvou dalšího soupeře z popředí tabulky. Třebíč už druhým rokem patří k nejsilnějším mužstvům Chance ligy, momentálně je jen o skóre druhá za vedoucí Porubou. Naposledy byla Horácká Slavia v akci před týdnem, kdy doma porazila pardubické „Béčko“ 4:1.

Vrátí Berani Třebíči venkovní porážku?

První vzájemný zápas této sezóny zlínští hokejisté prohráli, když v gólově chudém zápase na půdě soupeře padli 1:2. A není divu, Horácká Slavia svou domácí pevnost v této sezóně brání statně a před svými fanoušky ještě neprohrála. Ve venkovních utkáních jsou však svěřenci trenéra Kamila Pokorného o poznání zranitelnější, z devíti výjezdů brali všechny tři body pouze dvakrát.

Zlínský kapitán poprvé proti mateřskému klubu

Speciální zápas v neděli čeká kapitána Beranů Pavla Kubiše. Rodák z Náměšti nad Oslavou je třebíčským odchovancem a proti svému mateřskému klubu se nyní v roli soupeře postaví vůbec poprvé, jelikož říjnové střetnutí musel kvůli zranění vynechat. “Moc se těším, z hráčů sice už asi nikoho neznám, ale mám tam spoustu kamarádů mezi trenéry, včetně svých bývalých spoluhráčů ze Zlína. Třebíčský hokej sleduji celou dobu, takže mám přehled o tom jak si vedou, říká sedmatřicetiletý útočník, který v dresu Beranů odehrál už přes 900 zápasů.

Nedělní utkání pro celou rodinu

Stejně jako v minulých letech je start nedělního utkání naplánován na dřívější odpolední čas, který navíc nyní kvůli kolizi s fotbalem byl posunut už na 15:00. Jde tak o ideální příležitost zakončit víkend hokejem spolu s celou rodinou. Vstupenky jsou jako obvykle v prodeji on-line v síti Ticketportal, nebo před utkáním na pokladnách stadionu.

„Třebíč hraje defenzivní hokej, těží z velice propracovaného herního systému. Druhým rokem hrají vysoko, takže to pro nás rozhodně nebude jednoduchý zápas, ale věřím, že jej zvládneme.“

Pavel Kubiš, kapitán PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Ladislav Bittner, útočník (30)

Prosadí se nejlepší střelec Chance ligy?

Je odchovancem libereckého hokeje, do extraligy se však nikdy neprosadil. Zato o patro níž útočník Ladislav Bittner už léta patří k obávaným kanonýrům. V předminulé sezóně se dokonce s pětadvaceti góly stal nejlepším střelcem Chance ligy a na čele tabulky vstřelených branek se vyhřívá i nyní, když se v sedmnácti zápasech aktuální sezóny trefil dvanáctkrát. Ve druhé nejvyšší soutěži odehrál přes 370 zápasů, které rozdělil mezi Benátky nad Jizerou a Třebíč, ve které působí čtvrtým rokem a dokonce nosí na prsou kapitánské céčko.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

PSG Berani Zlín Chance liga 2022/23 SK Horácká Slavia Třebíč
8. místo (28 bodů) Umístění v tabulce 2. místo (36 bodů)
8 bodů Posledních 5 zápasů 12 bodů
18,31% (8. místo) Úspěšnost přesilovek 25% (3. místo)
85,56% (2. místo) Úspěšnost oslabení 81,36% (8. místo)
168 (5. místo) Bloky 153 (6. místo)
246 Trestné minuty 138
Jakub Illéš – 13 bodů (4+9) Nejproduktivnější hráč Martin Dočekal – 20 bodů (8+12)
Daniel Gazda – 10 bodů (4+6) Nejproduktivnější obránce Antonín Bořuta – 14 bodů (3+11)
Petr Mrázek, Antonín Honejsek (6 branek) Nejlepší střelec Ladislav Bittner (12 branek)
Jakub Illéš (9 asistencí) Nejlepší nahrávač Michal Vodný (13 asistencí)
Bedřich Köhler (+6) +/- Ladislav Bittner (+9)
Pavel Sedláček (24) Bloky Lukáš Forman (16)
Daniel Huf (93,32%) Úspěšnost zákroků Pavel Jekel (92,87%)

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY