středa 16. listopadu 2022 | Redakce

Valentin Claireaux odchází ze Zlína, vrací se doléčit do rodné Francie

Hokejoví Berani se loučí s francouzským útočníkem Valentinem Claireauxem. Jednatřicetiletý forvard odchází po vzájemné dohodě s klubem a aktuálně míří zpět za rodinou na francouzský ostrov Saint-Pierre a Miquelon v Severní Americe.

Claireaux s Beranem na hrudi odehrál celkem 64 zápasů, v nichž posbíral 44 kanadských bodů. Poprvé do Zlína přišel v říjnu 2019 a okamžitě se stal jedním z klíčových hráčů mužstva a oblíbencem fanoušků. Následně si extraligu vyzkoušel také v dresu Pardubic a Mladé Boleslavi, letos v lednu se však vrátil do Baťova města, kterému zůstal věrný i po sestupu do Chance ligy. V ní však vinou vleklých zranění stihl odehrát jen osm duelů. Nyní jeho mise v Česku končí.

„Druhé rychle po sobě jdoucí Valentinovo zranění bohužel nahrálo tomu, že jsme společně situaci vyhodnotili jako složitou. Očekávání, které obě strany od vzájemné spolupráce v této sezóně měly, se bohužel nenaplňují, a tak jsme se shodli na jejím ukončení. Svou roli sehrál i fakt, že Valentin byl ve Zlíně sám a má rodinu na opačném konci světa, se kterou tak nyní tak bude moci trávit více času. Domluva byla konstruktivní a z obou stran vstřícná,“ uvedl generální manažer klubu Jiří Marušák.

Za celou zlínskou hokejovou komunitu děkujeme Valentinovi za odvedené služby a přejeme mnoho štěstí a úspěchů v budoucnu!