úterý 29. listopadu 2022 | Vojtěch Gargulák

Další odveta pro Berany! Ve středu se ve Frýdku-Místku utkají s domácími Rysy

Poslední listopadové utkání je tady. Hokejoví Berani k němu už ve středu vyrazí do Frýdku-Místku, kde se představí v moderní hale Polárka proti domácím Rysům. Vrátí žlutomodří soupeři říjnovou porážku a poskočí opět tabulkou směrem vzhůru? Utkání startuje od 18 hodin.

S listopadovými výsledky mohou být Berani vesměs spokojeni, velkou kaňkou je však sobotní porážka s Pardubicemi „B“. Utkání, které Zlíňané před domácím publikem dlouho kontrolovali, nakonec ztratili v samotném závěru, kdy soupeři dovolili vyrovnat a následně ovládnout nájezdový rozstřel. Z dvojzápasu proti dvěma posledním mužstvům tabulky tak Vlachovo mužstvo získalo čtyři body a v tabulce se aktuálně nachází na osmém místě. O dvě pozice a dva body lépe na tom je Frýdek-Místek. Ani Rysům na určení konečného výsledku posledního zápasu nestačilo 60 minut, nakonec v jejich kabině však v sobotu večer panovala euforie poté, co v 17. sekundě prodloužení rozhodli o cenné výhře 4:3 na ledě vedoucí Poruby. Svěřenci trenéra Martina Janečka si tak napravili reputaci po předchozí domácí porážce 3:5 se Šumperkem.

Berani poprvé na ledě Polárky

Domácí stadion Rysů Hala Polárka je nejmodernějším stadionem napříč Chance ligou. Postavena byla v roce 2014, tedy dva roky před postupem Rysů do druhé nejvyšší soutěže. Její kapacita je přibližně 2 500 diváků. Pro Berany půjde o vůbec první výjezd do tohoto moravskoslezského města. Dosud jediný vzájemný zápas proti Frýdku-Místku odehráli letos v říjnu, kdy na domácím ledě schytali porážku 0:4. Nyní tak na půdu soupeře jedou s jasným cílem vzít si tři body zpět.

Zkušení lídři i zářící mladíci

V sestavě Rysů nalezneme řadu zkušených veteránů, kteří předávají zkušenosti mladíkům. A tato spolupráce očividně funguje. Vedle třicátníků Vladimíra Svačiny, Daniela Vrdlovce či Jakuba Tepera totiž ostrými střílejí také mladé pušky jako Oskar Haas, nebo Michal Hotěk, kteří se velmi rychle zapracovali mezi tahouny prvoligového mužstva. I díky nim tak Frýdek-Místek vyhrál pět z posledních šesti zápasů a stoupá tabulkou vzhůru.

„Frýdek má mladý a houževnatý tým, který dobře brání. V domácím utkání jsme vyrobili spoustu chyb, ze kterých se musíme poučit. Hlavní je, abychom tentokrát hráli naši hru a dotáhli zápas do vítězství“

Darek Hejcman, útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Oskar Haas, útočník (19)

Bude frýdecký teenager pokračovat v hvězdných výkonech?

Jedním z největších objevů aktuální prvoligové sezóny je bezesporu teprve devatenáctiletý mladík Oskar Haas. Ve své první sezóně v seniorském hokeji září, v 21 zápasech nasbíral už 19 bodů a s 15 plusovými body suverénně kraluje ligovému pořadí ve statistice plus/mínus. Odchovanec Mladé Boleslavi v minulé sezóně přestoupil do Třince, kde byl klíčovým mužem tamní juniorky. Své první krůčky mezi dospělými dělá letos ve Frýdku-Místku, v neděli si ale odbyl také extraligový debut v dresu Ocelářů, za které nastoupil už i v zápase Hokejové ligy mistrů.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

HC Frýdek-Místek Chance liga 2022/23 PSG Berani Zlín
6. místo (37 bodů) Umístění v tabulce 8. místo (35 bodů)
10 bodů Posledních 5 zápasů 10 bodů
18,18% (9. místo) Úspěšnost přesilovek 19,32% (6. místo)
86,02% (2. místo) Úspěšnost oslabení 84,11% (4. místo)
192 (6. místo) Bloky 200 (5. místo)
214 Trestné minuty 282
Alan Lyszczarczyk – 19 bodů (11+8) Nejproduktivnější hráč Jakub Illéš – 16 bodů (5+11)
Jakub Teper – 13 bodů (1+12) Nejproduktivnější obránce Daniel Gazda – 14 bodů (6+8)
Alan Lyszczarczyk, Vlastimil Dostálek (11 branek) Nejlepší střelec Antonín Honejsek (7 branek)
Jakub Teper (12 asistencí) Nejlepší nahrávač Jakub Illéš (11 asistencí)
Oskar Haas (+15) +/- Daniel Gazda (+8)
Vojtěch Zeleňák (27) Bloky Pavel Sedláček (26)
Vojtěch Mokry (94,10%) Úspěšnost zákroků Daniel Huf (92,83%)
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY