sobota 13. dubna 2013 | Zlin Press - Michael Kachlíř

Zkušený matador Martin Hamrlík: Radost z výhry trvá jen do půlnoci

Obránce Martin Hamrlík pomohl ve třetím zápase finálové série jedním gólem k výhře Zlína 3:0 na ledě Plzně 3:0. Po něm ještě překonali gólmana Marka Mazance Milan Kostourek a Filip Čech. Své spoluhráče podpořil excelentním výkonem brankář Jakub Sedláček, jenž vychytal třetí nulu v letošním play off. „Bavili jsme se v kabině o tom, že takto by ty zápasy měly vypadat. Byl to jeden z nejlepších výkonů Kuby Sedláčka a my jsme se k němu jen přidali,“ ocenil Hamrlík výkon svého gólmana.

Do finálové série vstoupili Berani v domácím prostředí stejným výsledkem jaký uštědřili ve třetím finálovém duelu Plzni. „Když jsme doma hráli úvodní zápas, tak nás první inkasovaný gól taky hodně srazil. Tady jsme dali dva rychlé góly, což utlumilo i diváky a nám to pomohlo,“ srovnal podsaditý zadák podobnost zápasů.

Skóre střetnutí otevřel v přesilové hře svou typickou tvrdou střelou z pravého kruhu pro vhazování po přihrávce Jaroslava Balaštíka. Plzeňský gólman Marek Mazanec byl proti jeho střele bezmocný. „Snažil jsem se trefit branku a vystřelil. Nejsem zase tak dobrý hráč, abych si řekl, že trefím víko a pak to přesně tak vyšlo,“ popsal Hamrlík svoji trefu.

„Takových střel jsem měl v sezoně dost, ale moc gólů jsem podobně nedal. Je to i o štěstí. Bylo dobré, že ta přihrávka od Jardy přišla po kolotoči přihrávek, což bylo nepříjemné pro gólmana,“ doplnil. Berani otočili stav série z 0:1 na 2:1 na zápasy. I přesto nechce tým Zlína důležité vítězství přeceňovat. „Sice v sérii vedeme, ale po zápasech s Vítkovicemi i s Třincem víme, že to ještě nic neznamená. V neděli večer může být situace úplně jiná než dnes a pod tlakem budeme my,“ podotkl hráč, jenž začátkem května oslaví čtyřicáté narozeniny a po sezoně uzavře svou bohatou hráčskou kariéru.

Zlín uspěl popáté v řadě na ledě soupeře. V sérii s Třincem uspěl třikrát ve venkovních duelech, zatímco v domácím prostředí dvakrát inkasoval šest branek. „Celou sezonu jsme doma nehráli nic moc, zatímco ve venkovních zápasech se nám dařilo. Sami nevíme proč, ale bez našich diváků se nám hraje uvolněněji,“ konstatoval zkušený bek.

Čtvrtý zápas finálové série bude pokračovat v neděli opět v Plzni. Jeho výsledek hodně napoví o dalším průběhu série. „Psychická výhoda je na naší straně, ale radost z dnešní výhry bude trvat jen do půlnoci. Zítra nás čeká nový a ještě těžší zápas,“ zůstal Hamrlík nohama na zemi.

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl: Titul!

Zkušený obránce PSG Zlín Martin Hamlík při rozhovoru s novináři. 
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY