úterý 13. prosince 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Prosincová ligová pauza přichází vhod. Berani přidávají na tréninku a zapracují na kondici

Hokejisté PSG Berani Zlín v prosincové ligové přestávce nezahálí. Už den po prohře s Jihlavou se potili na dvoufázovém tréninku. Nejdříve na ledové ploše Zimního stadionu Luďka Čajky a poté na spinningu v prostorách nejmodernějšího fitness ve Zlíně Vita Sana Clubu. V tomto programu by měla příprava Beranů pokračovat v celém týdnu až do nedělního derby se Vsetínem. „Cítím, že musíme přidat na tréninku a pak to přenést do zápasů. Věřím, že poté se dostaví výsledky. Pár pozitivních věcí bylo vidět již v posledním souboji s Jihlavou,“ uvedl Miloš Říha mladší, sportovní manažer a hlavní trenér.

Zlínští hokejisté nasbírali v dosavadním průběhu Chance ligy během devětadvaceti kol jen 38 bodů a krčí se až na desátém místě. Jedná se o poslední příčku, která zajišťuje po základní části předkolo play off. V posledních dvou zápasech šéfoval lavičce již nový hlavní kouč Miloš Říha mladší. Rychle naskočil do zápasového rytmu a neměl příliš času na rozkoukání a práci s týmem. Ten přichází právě nyní během prosincové pauzy. „Kluci měli den po duelu s Jihlavou náročnou fázi z hlediska kondiční stránky na ledě a poté druhou fázi na suchu v rámci spinningu. Vzhledem k tomu, že hrajeme až za týden, máme určitý čas se tomu věnovat, dále se zaměříme na taktiku a herní prvky, ale musíme přidat na práci především z hlediska kondice,“ pověděl čtyřicetiletý Říha.

Beranům přišla ligová přestávka vhod ke kvalitnímu tréninku a přípravě na podstatnou část druhé poloviny základní části ligové soutěže. „Počátkem týdne budeme v mikrocyklu trénovat vícefázově, ale musíme to citlivě upravit, abychom byli připraveni na nedělní souboj se Vsetínem. Využíváme současné pauzy, příliš možností se tím zabývat do konce sezony již nemáme. Budeme pracovat v maximální možné míře, aby výkonnost mužstva šla nahoru,“ upřesnil Miloš Říha.

Berani dostávají od třetí adventní neděle pořádně do těla. Odehraje se ještě 23 ligových zápasů a stále je reálné umístění do šestého místa, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play. „V pauze do toho šlápneme a musíme otočit dosavadní nepříznivý vývoj sezony. V neděli byla první fáze na ledě bez puku, tahali jsme bránu a hodinu doslova šlapali led. Poté následoval ještě spinning. Po dnu volna se budeme připravovat ve stejném duchu až do konce týdne, abychom byli připraveni na Vsetín. A jestli cítím po náročném dnu nohy? Když se protáhneš, tak to bolí. Ale trenéři dobře vědí, co dělají. Je to těžké, ale kondičně vyvážené, abychom byli v neděli stoprocentně připraveni,“ řekl útočník Antonín Honejsek, lídr klubové produktivity s 18 kanadskými body za 8 gólů a 10 asistencí.

Nejbližší zápasy hokejistů PSG Berani Zlín v Chance lize 2022/23:

Neděle 18. prosinec v 15.30 hod, 30. kolo: VHK Robe Vsetín – doma

Středa 21. prosinec v 18 hod, 31. kolo HC Baník Sokolov – venku

Úterý 27. prosinec v 17.30 hod, 32. kolo: LHK Jestřábi Prostějov – doma

Čtvrtek 29. prosinec v 17.30 hod, 33. kolo: SK Horácká Slavia Třebíč – venku