neděle 14. dubna 2013 | Zlin Press - Michael Kachlíř

Útočník Petr Holík: Zvolil jsem na Mazance bekhendovou kličku a vyšlo to

Útočník Petr Holík i přes porážku Zlína 2:5 ve čtvrtém zápase finálové série na ledě Plzně nepropadal panice. Série se za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy přesune ke středečnímu pátému duelu. „Zápas hodíme za hlavu a už nebudeme myslet na to, že jsme prohráli. V sérii neprohráváme, neboť je vyrovnaná, takže cíl vyhrát tady jeden zápas jsme splnili,“připomněl Holík úkol, který zlínské mužstvo na západě Čech splnilo v předchozím duelu díky výhře 3:0.

V první třetině se jako první zapsal do střelecké listiny Tomáš Linhart. Ve druhé polovině úvodní dvacetiminutovky ale Plzeň dvěma slepenými góly Jozefa Baleje a Martina Straky získala vedení na svoji stranu. „Rozdíl byl v nasazení, bruslení a bojovnosti. Sice jsme dali první gól, ale pak jsme přestali hrát a Plzeň toho využila. Dala dva rychlé góly za sebou, které nás srazily. Plzeň měla lepší nasazení a všude byla o dřív. My jsme nestíhali a faulovali,“ přiznal jednadvacetiletý hráč.


V úvodních minutách druhé části přidal v přesilovce třetí gól Plzně Jakub Jeřábek. I v této fázi zápasu Berani srdnatě bojovali. A právě Petr Holík při nařízeném trestném střílení překonal brankáře Marka Mazance a postaral se tak o snížení na rozdíl jediného gólu. „Nevěděl jsem, jestli vystřelím nebo udělám kličku. Čekal jsem na to, jestli se mně Mazanec pokusí puk vypíchnout nebo ne. Viděl jsem, že měl ruku dole, tak jsem zvolil bekhendovou kličku a vyšlo to,“ popsal Holík svůj úspěšný nájezd.


Ze snížení se ale Zlínští neradovali dlouho, neboť po 19 vteřinách se prosadil Tomáš Vlasák a opět měli na svého soupeře dvougólové manko. „Výsledek jsme dokázali stáhnout na rozdíl jediné branky, ale hned v dalším střídání jsme inkasovali. Pak už se nám hrálo těžko a byli jsme v křeči,“ krčil Holík bezmocně rameny. Ještě do druhé sirény uzavřel Tomáš Sýkora pátým plzeňským gólem střelecký účet zápasu.


Nadějný útočník po porážce svého týmu beznaději nepropadal. Výhodu domácího prostředí budou mít svěřenci Rostislava Vlacha ve středečním pátém utkání finálové série. Budou tak mít příležitost k odčinění nevydařeného duelu. „Začíná se od začátku, náš cíl bude vyhrát doma středeční zápas a jít opět do vedení v sérii. Podíváme se na video a ukážeme si, kde jsme udělali chyby a co musíme zlepšit. Když budeme dodržovat to, co máme, tak můžeme vyhrát,“ burcoval hokejový šikula.


Nejlepší hráč 4. utkání finále play off ze strany PSG Zlín Petr Holík při rozhovoru s reportérem České televize.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY