úterý 10. ledna 2023 | Vojtěch Gargulák

Další zápas v rychlém sledu, Berani se v Chrudimi střetnou s pardubickým „Béčkem“

Hokejová Chance liga v lednu nasadila neúprosné tempo a zlínské Berany tak čeká už čtvrtý zápas v posledních osmi dnech. Tentokrát se představí na Zimním stadionu v Chrudimi, kde se potřetí v sezóně utkají s „B“ týmem pardubického Dynama. Napraví Zlíňané na ledě posledního týmu tabulky pondělní blamáž se Slavií a přivezou domů tři body? Utkání startuje v 18 hodin.

Žlutomodré trápení nemá konců, vrcholem byl pondělní domácí kolaps se Slavií, které Berani podlehli 0:4. Nevýrazný výkon, pískot fanoušků, pád na 12. místo v tabulce. Od toho všeho se svěřenci Miloše Říhy nyní musejí odrazit a pošramocenou reputaci začít napravovat. První krok k tomu můžou udělat ve středu na půdě posledních Pardubic. Zápasy „B“ týmu Dynama nekončí nijak divokými ani jednoznačnými výsledky, bodovat se však mužstvu Václava Baďoučka daří jen zřídka. Naposledy se mu to podařilo v sobotu na ledě Frýdku-Místku, odkud Pardubice odjížděly s vítězstvím 4:2. Dobře rozehraný pak měly také pondělní domácí zápas s Porubou, v němž ale už podruhé v sezóně proti tomuto soupeři v poslední třetině prohospodařily dvoubrankový náskok a nakonec prohrály 2:4.

Berani v boji o play-off

Základní část Chance ligy se blíží do své poslední čtvrtiny a stále větším tématem je tak boj o konečné tabulkové umístění. Zatímco Pardubicím v první řadě půjde o to, aby poskočily z poslední pozice a vyhnuly se tak sestupu, Berany čeká bitva o postup do vyřazovacích bojů. Momentálně jim k desátému místu zaručující předkolo chybí tři body, přímá místenka ve čtvrtfinále je pak už 14 bodů daleko.

Vyrovnané souboje a premiérové góly mladíků

Pardubické „Béčko“ je sice v tabulce poslední, většina jeho zápasů však nabízí vyrovnaný průběh a výsledky s rozdílem jednoho či dvou branek. To byl také případ obou dosavadních vzájemných zápasů se Zlínem. V říjnu Berani v Chrudimi uhájili těsné vítězství 3:2, které svou premiérovou brankou v seniorském hokeji vystřelil junior Šimon Frömel. V listopadové odvetě na Zimním stadionu Luďka Čajky pak zazářil jeho vrstevník Dominik Luža, který k první brance přidal také úspěšný nájezd, v rozstřelu ale nakonec byli úspěšnější hosté a dva body tak putovaly do Chrudimi.

„Naše výkony nejsou o psychice ale o přístupu. Ten byl v poslední době katastrofální, v kabině si k tomu musíme něco říct, protože takhle to nemůže vypadat. Je to ostuda nás všech a musíme si to vyříkat.“

Miloš Říha, hlavní trenér PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Daniel Bukač, obránce (23)

Potopí mladý obránce svůj bývalý klub?

Ještě nedávno hájil žlutomodré barvy, nyní se obránce Daniel Bukač poprvé postaví proti Beranům v roli soupeře. Rodák z Mostu patřil mezi velké naděje českého hokeje, díky výkonům v chomutovské mládeži se stal pevnou součástí mládežnických reprezentačních výběrů, se kterými se zúčastnil hned tří světových šampionátů. V roce 2016 odešel sbírat zkušenosti do Kanady, kde si řekl o pozornost v juniorských soutěžích a o rok později si jej v sedmém kole draftu vybrali Boston Bruins. V zámoří ale nezůstal, po návratu do Česka se epizodně mihl v extralize v dresu Liberce, o patro níž pak hájil barvy Benátek nad Jizerou a Jihlavy. Před současnou sezónou se stal posilou zlínských Beranů, v prosinci však přestoupil do Pardubic, kde v „B“ týmu ve třech zápasech zatím nasbíral gól a asistenci.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

HC Dynamo Pardubice „B“ Chance liga 2022/23 PSG Berani Zlín
14. místo (32 bodů) Umístění v tabulce 12. místo (45 bodů)
3 body Posledních 5 zápasů 6 bodů
15,71% (11. místo) Úspěšnost přesilovek 17,91% (9. místo)
76,43% (12. místo) Úspěšnost oslabení 84,05% (6. místo)
346 (3. místo) Bloky 298 (7. místo)
355 Trestné minuty 406
Ondřej Matýs – 17 bodů (9+8) Nejproduktivnější hráč Antonín Honejsek – 26 bodů (10+16)
Jan Zdráhal – 17 bodů (4+13) Nejproduktivnější obránce Daniel Gazda – 18 bodů (8+10)
Ondřej Matýs (9 branek) Nejlepší střelec Petr Mrázek (12 branek)
Jan Zdráhal (13 asistencí) Nejlepší nahrávač Antonín Honejsek (16 asistencí)
Daniel Bukač (+3) +/- Daniel Gazda (+10)
Jan Zdráhal (39) Bloky Jiří Suhrada (33)
Milan Klouček (91,81%) Úspěšnost zákroků Daniel Huf (92,18%)
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY