pátek 13. ledna 2023 | Vojtěch Gargulák

Berani se vracejí do akce v sobotu, doma se utkají s Frýdkem-Místkem

Hokejová Chance liga pokračuje už tuto sobotu svým 38. kolem. Trápící se zlínští Berani tentokrát na domácím ledě od 17:30 přivítají soupeře z Frýdku-Místku, proti kterému se pokusí utnout sérii neúspěchů a vrátit svým fanouškům trochu radosti. Jako omluvu za uplynulé nevydařené výkony připravil klub pro diváky speciální akci, prvních 1285 piv bude během sobotního utkání zdarma. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal, nebo před utkáním na pokladnách.

První týdny roku 2023 nebudou v historické kronice zlínského hokeje zapsány nijak zářivým písmem. Berani ze čtyř zápasů získali jen tři body, načež doma padli 0:4 se Slavií a následně také 2:5 na ledě pardubické rezervy. Výsledkem byl pád na 12. místo tabulky a šestibodová ztráta na postup do předkola play-off. Nutnost pozitivního impulsu v podobě dobrého výkonu a následného vítězství je tak opět vysoká. Možnost bude mít žlutomodrá parta v sobotu proti Frýdku-Místku. Také Rysi už v novém roce stihli prohrát se Slavií i pardubickým „Béčkem“, během tohoto týdne však na tyto výsledky odpověděli ideálním způsobem – v pondělí na ledě Šumperku zvítězili 4:2 a ve středu doma dokonce vynulovali favorizovanou Porubu, kterou porazili 4:0. V tabulce se Frýdek drží na sedmém místě, na Berany má v současnosti osmibodový náskok.

Těžký soupeř na rozjezd

Dobrý výsledek proti Frýdku by Beranům mohl psychicky pomoci. V dosavadním průběhu sezóny se jim totiž proti Rysům vůbec nedařilo. V říjnu na Zimním stadionu Luďka Čajky mužstvo trenéra Martina Janečka zvítězilo 4:0, v listopadu pak Zlíňané odjížděli s prázdnou také z Haly Polárka, kde padli 1:2. Podaří se jim tentokrát trápení prolomit a nastartují se před poslední čtvrtinou sezóny k lepším výsledkům?

Pivo zdarma jako omluva pro fanoušky

Zlínští hokejisté se na ledě trápí a spolu s nimi i jejich fanoušci na tribunách. Jako omluvu klub nyní připravil speciální akci, v jejíž rámci bude v sobotu v bufetech připraveno 1285 piv pro diváky zdarma. Přijďte se občerstvit zlatavým mokem a vytvořte na stadionu skvělou atmosféru, která Berany požene k důležitému a potřebnému vítězství!

„Naše výkony nejsou konzistentní po celých šedesát minut. Máme úseky, kdy jsme fakt dobří, hrajeme dobře, plníme, co máme a dostáváme se do šancí. Jenže často je to pouze otázka pěti až deseti minut, někdy to vydržíme třetinu. Poté nás srazí faul nebo gól a vidíme nejhorší scénáře“

Mikuláš Zbořil, obránce PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Vladimír Svačina, útočník (35)

Dovede zkušený lídr Rysy do play-off?

Každý kádr nabitý mladými talenty potřebuje svého mentora a lídra. Ve Frýdku tuto roli zastává Vladimír Svačina, ostřílený útočník s hromadou extraligových zkušeností, který v Chance lize stále ukazuje svůj mimořádný přínos týmu. S dvaadvaceti kanadskými body patří k nejproduktivnějším hráčům Frýdku i přesto, že střídavě vypomáhá také třineckým Ocelářům. Právě v jejich dresu zažil odchovanec Poruby své největší úspěchy – dvakrát se stal extraligovým šampionem. V nejvyšší soutěži odehrál bezmála osm set utkání, kromě Třince nastupoval i za Vítkovice, Plzeň, Mladou Boleslav, Liberec, Brno a Pardubice. Na kontě má i patnáct startů za národní tým.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

PSG Berani Zlín Chance liga 2022/23 HC Frýdek-Místek
12. místo (45 bodů) Umístění v tabulce 7. místo (53 bodů)
3 body Posledních 5 zápasů 7 bodů
18,12% (8. místo) Úspěšnost přesilovek 16,79% (10. místo)
83,53% (7. místo) Úspěšnost oslabení 84,03% (6. místo)
303 (7. místo) Bloky 354 (4. místo)
420 Trestné minuty 336
Antonín Honejsek – 27 bodů (10+17) Nejproduktivnější hráč Oskar Haas – 26 bodů (13+13)
Daniel Gazda – 19 bodů (8+11) Nejproduktivnější obránce Jakub Teper – 20 bodů (4+16)
Petr Mrázek (13 branek) Nejlepší střelec Oskar Haas, Alan Lyszczarczyk (13 branek)
Antonín Honejsek (17 asistencí) Nejlepší nahrávač Jakub Teper (16 asistencí)
Daniel Gazda (+9) +/- Oskar Haas (+13)
Jiří Suhrada (33) Bloky Vojtech Zeleňák (42)
Daniel Huf (92,18%) Úspěšnost zákroků Vojtěch Mokry (93,76%)
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY