úterý 24. ledna 2023 | Redakce

Počtvrté proti Drakům! Natáhnou Berani v domácím souboji se Šumperkem vítěznou sérii?

Po více než týdnu se hokejoví Berani opět představí na domácím ledě. V rámci 41. kola Chance ligy ve středu na Zimním stadionu Luďka Čajky vyzvou poslední mužstvo tabulky ze Šumperka, proti kterému budou chtít potvrdit zlepšenou formu a vybojovat čtvrté vítězství v řadě. Souboj Beranů s Draky startuje v 17:30, vstupenky za zvýhodněnou cenu jsou v prodeji v síti Ticketportal, nebo před utkáním na pokladnách.

Berani mají za sebou vydařený týden, během nějž přivezli ze stadionů soupeřů důležitých 6 bodů. Po výhře 2:0 v Porubě totiž uspěli i v sobotu na ledě Kolína, kde zejména díky skvělé třetí třetině zvítězili 3:1. V tabulce tak opět vpluli zpět do postupových vod, kde se nyní pokusí udržet v domácím duelu proti Šumperku. Drakům v posledních týdnech jakoby docházel dech, v roce 2023 ještě nedokázali bodovat a na vítězství čekají už 8 zápasů. V uplynulém týdnu svěřenci trenéra Lukáše Majera v přímém souboji o předposlední místo prohráli 1:5 na ledě pardubické rezervy a ze dna tabulky se neodlepili ani v sobotu, kdy si pětibrankový příděl odvezli také ze Vsetína.

Zopakují Berani říjnovou kanonádu?

Zlíňané v této sezóně dokázali Draky už dvakrát porazit, v rámci druhého kola zpod Jeseníků přivezli vítězství 4:2, v domácí odvetě pak v říjnu proti Šumperku zaznamenali nejvyšší výhru v sezóně, když soupeře rozstříleli 7:1. Hned tři hráči – Antonín Honejsek, Petr Mrázek a Jiří Ondráček si tehdy připsali po dvou brankách.

Zazáří opět šumperská letka v dresu Beranů?

Ve zlínských barvách v současnosti působí celá řada hráčů se šumperskou minulostí a právě oni se minulý týden nejvýraznějším písmem podepsali na venkovních úspěších. Vítězství na ledě Poruby totiž góly zařídili Petr Kratochvíl s Tomášem Pospíšilem, v Kolíně se pak zazářil Denis Kindl, který se trefil hned dvakrát. “S Denisem jsme loni odehráli spoustu zápasů, sedí nám to, máme spolu nějakou chemii. Rozumíme si na ledě i mimo něj, což je super a snad to tak bude pokračovat,“ pochvaluje si pětadvacetiletý Kratochvíl, který ve zlínském dresu ještě neprohrál.

„Budeme chtít pokračovat ve výkonech z posledních tří zápasů. Musíme ještě zapracovat na aktivitě v obranném pásmu, ale věřím, že to zítra zlepšíme a zvítězíme. V Šumperku jsem loni prožil krásnou sezónu, takže to pro mě bude trochu speciální zápas. Jakmile ale padne úvodní buly tak to bude soupeř jako každý jiný.“

Petr Kratochvíl, útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Jiří Průžek, útočník (24)

Vytáhne elitní útok Draky ze dne tabulky?

Šumperk je v tabulce poslední, v pořadí kanadského bodování Chance ligy však má hned tři hráče v elitní desítce. Jedním z nich je čtyřiadvacetiletý Jiří Průžek, který v této sezóně zatím v 39 zápasech nasbíral 37 bodů. Odchovanec pražských Letňan se v mládežnickém věku připojil k akademie libereckých Bílých tygrů, v jejichž dresu později debutoval také v extralize. O patro níž se ukázal ve službách Benátek nad Jizerou a Litoměřic, před letošní sezónou posílil Šumperk, kde se zařadil do produktivní elitní formace.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

PSG Berani Zlín Chance liga 2022/23 DRACI PARS ŠUMPERK
10. místo (54 bodů) Umístění v tabulce 14. místo (40 bodů)
9 bodů Posledních 5 zápasů 0 bodů
18,24% (8. místo) Úspěšnost přesilovek 14,97% (12. místo)
84,53% (4. místo) Úspěšnost oslabení 73,25% (14. místo)
330 (6. místo) Bloky 293 (11. místo)
446 Trestné minuty 419
Antonín Honejsek – 27 bodů (10+17) Nejproduktivnější hráč Lukáš Žálčík – 36 bodů (23+13)
Daniel Gazda – 20 bodů (9+11) Nejproduktivnější obránce Filip Eliáš – 14 bodů (7+7)
Petr Mrázek (13 branek) Nejlepší střelec Lukáš Žálčík (23 branek)
Antonín Honejsek (17 asistencí) Nejlepší nahrávač David Bartoš (24 asistencí)
Daniel Gazda (+10) +/- Vojtěch Šuhaj (+3)
Jiří Suhrada (35) Bloky Filip Eliáš (32)
Daniel Huf (92,55%) Úspěšnost zákroků Petr Hamalčík (91,19%)

Fotogalerie