čtvrtek 02. února 2023 | Redakce

Jsme na vlně, kdy se nám daří, vyhráli jsme hlavně díky tomu, říká po Sokolovu Mikuláš Zbořil.

Hokejoví Berani pokračují ve spanilé jízdě závěrečnou čtvrtinou hokejové Chance ligy. V pondělí na domácím ledě natáhli vítěznou sérii už na sedm zápasů, když zdolali sokolovský Baník jednoznačným výsledkem 5:0. Gólový podíl na tom měl i obránce Mikuláš Zbořil, který se v pozápasovém rozhovoru svěřil se svými prvními dojmy.

Berani Západočechy na první pohled porazili hladce, s předvedeným výkonem však příliš spokojeni nebyli. „Řekl bych, že po šesti dobrých výkonech jsme dneska nepředvedli dobrý zápas a vyhráli jsme jen díky tomu, že jsme teď na nějaké vlně, kdy se nám daří. Máme formu, dokážeme proměnit šance, Hufák výborně zachytal. Z naší strany to ale nebyl dobrý zápas,“ hodnotil bezprostředně po závěrečné siréně obránce Mikuláš Zbořil.

Zlínské mužstvo během utkání ustálo řadu šancí soupeře, samo naopak ukázalo skvělou efektivitu v zakončení, když mu na pět branek stačilo sedmnáct střel. „Spíš to byla otázka náhody. Nemyslím, že se na tohle můžeme spoléhat, takhle by to ve vyřazovacích bojích vážně nešlo. Určitě tak nesmíme hrát play-off ani další zápasy,“ uvědomuje si Zbořil.

Ten k vysoké výhře přispěl svou druhou brankou v sezóně, když na začátku druhé třetiny zvyšoval na 3:0. „Naskakoval jsem ze střídačky, viděl jsem, že kluci je tam nějak zamkli. Pišky (Pavel Kubiš, pozn. red.) měl takový zadržený puk, vypadal, že ho nahodí ze záklonu, a nakonec to podržel. Nahrál mi na modrou, proti mně vyjížděl hráč. Měl jsem ale docela dost času se podívat, kam vlastně můžu střílet. Na screenu stál výborně Pavel Sedláček a myslím, že to byla velkou měrou jeho zásluha,“ popisuje osmadvacetiletý obránce gólovou situaci z 25. minuty.

Berani si tak si tak i ve druhém domácím utkání proti Sokolovu připsali čisté konto. „Je to spíš klika. Klidně to dneska mohlo být 5:5 nebo i víc... Není to výsledek toho, že by se nám proti nim tak dařilo,“ mírní nadšení Zbořil.

Kromě radosti ze sedmého vítězství v řadě proběhla v pondělí na Zimním stadionu Luďka Čajky ještě jedna oslava. 2. února totiž slaví 92. druhé narozeniny věrný fanoušek Jiří Kaláč, který zlínský hokej podporuje již přes padesát let. Během první třetiny mu tak přímo na tribunu přišli zástupci klubu pogratulovat a předat symbolický dárek. „Viděl jsem to na kostce. Je to úctyhodné, ať už ten věk, kterého dosáhl, nebo roky, které sem chodí fandit. Chtěl bych mu za nás všechny kluky poděkovat, vím, že ty poslední roky určitě neměl lehké, co se týče fandění... Všichni mu přejeme jen to nejlepší, hlavně hodně zdravíčka,“ posílá své blahopřání alespoň na dálku Mikuláš Zbořil.