pátek 10. února 2023 | Redakce

Zápasová přestávka je u konce, Berani se během ní připravovali na náročný boj o play-off

Týdenní reprezentační přestávka se blíží ke konci, hokejoví Berani se už v neděli vrátí do akce, když na domácím ledě svedou souboj s lídrem tabulky z Třebíče. Během volna mělo mužstvo čas na důležitý odpočinek, součástí plánu ale byly i dvoufázové tréninky, které trenéři zařadili v rámci přípravy na důležitý závěr základní části Chance ligy.

Trenérský štáb mužstvu během volného týdne naordinoval přípravu na ledě i v posilovně. Dva dny hráči trénovali dokonce dvoufázově. "Pojali jsme to jako takový kemp, nebylo to špatné, měli jsme to rozvržené během celého dne a věřím, že nám to pomůže," pochvaluje si tréninkový program Beranů Daniel Huf.

Spokojený byl s přípravou také útočník Michal Gago. "Byli jsme rozdělení do dvou skupin, jedna byla vždy v posilovně a druhá na ledě, a pak si to vyměnily. Odpoledne jsme pak byli na ledě všichni společně," popisuje pětadvacetiletý forvard. "Myslím, že jsme do toho dobře kopli, pořádně jsme potrénovali a připravili se na ty nadcházející zápasy. Dívali jsme se také na video, věnovali jsme se zápasům, které nás čekají a prvkům v naší hře, na kterých je potřeba zapracovat," komentuje program Beranů Daniel Huf.

Ten si coby brankář tréninků užil dosyta, gólmani totiž chodili na led s oběma skupinami. "Když jsme zrovna nebyli v bráně tak jsme s Lubošem Horčičkou trénovali bruslení," přibližuje náplň kempu třiadvacetiletý strážce branky.

Z tvrdého tréninku mohou Berani těžit už v neděli, kdy se na Zimním stadionu Luďka Čajky utkají s Třebíčí. "Určitě to bude těžký zápas, Třebíč hraje nahoře, jsou v tabulce první. My do toho utkání ale určitě půjdeme s tím, že chceme vyhrát," uzavírá Michal Gago.